Desert prajitura cu caise

de lucy2002 in Prajituri, 3 Aug 2019 | 4070 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 15 linguri de zahar
  • 15 linguri faina
  • doua plicuri zahar vanilinat
  • un plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 800 gr caise fara samburi
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise:

Caisele se spala, se scot samburii si se taie in patru sau daca sunt mari se taie felii.

Separam albusul de galbenus.

Albusul se bate spuma cu un praf de sare, cand incepe sa creasca, se adauga treptat zaharul si zaharul vanilinat, mixam in continuare pana caompzitia are aspect de bezea si adaugam pe rand galbenusurile mixand continu. Adaugam faina si praful de copt in ploaie, cu ajutorul unui tel amestecam cu atentie sa nu se faca cocoloase.

In tava de la aragaz am pus hartie de copt, am turnat compozitia si deasupra am pus caisele taiate in patru. Tava am introdus-o in cuptorul preincalzit la temperatura de 180 grade C, pana cand s-a rumenit frumos deasupra. Dupa ce s-a racorit, am pudrat-o cu zahar cu aroma de vanilie.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune si mascarpone