Desert prajitura turnata cu piersici

de Panacris in Dulciuri, 10 Aug 2019 | 3149 vizualizari

 

Cum spunea Arghezi:
"Astazi în sufragerie

Dormitau pe-o farfurie, 

Necajite si mânjite, 

Zece oua înrosite."
 
La mine,  in sufragerie, dormitau pe-o farfurie, vreo cinic piersici necajite ;) Si iaca le-am facut fericite, transformandu-le intr-un desert rapid si minunat.  

 

INGREDIENTE

  • Piersici coapte cca. 5 bucati,
  • Zahar brun cca. 100g,
  • Oua 5 bucati,
  • Zahar tos 15 linguri,
  • Smantana 5 linguri cu varf,
  • Ulei de floarea soarelui 15 linguri,
  • Zahar vanilinat 1 plic,
  • Sare ½ lingurita,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Faina alba de grau cca. 300 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura turnata cu piersici:

Piersicile se curate de coaja, apoi se taie in felii grosiere, adica mai mari.

Intr-o cratita rezistenta la caldura, se aseaza feliile de piersici si se presara zaharul brun, se da la cuptor in cuptorul preincins, la 200 grade cca. 10 minute, pana se topeste zaharul si se obtine o crusta de caramel.

Intre timp se amesteca energic ouale cu zaharul, sarea si zaharul vanilinat pana se obtine o crema fina.

Apoi se adauga smantana, amestecandu-se usot pana ce se inglobeaza in crema de mai sus. Se toarna uleiul in fir subtire si se amesteca pan ace se incorporeaza in compozitia de oua si smantana.

Praful de copt se cerne impreuna cu faina, apoi se adauga usor in aluat, amestecandu-se pana ce se incoporeaza si se obtine un aluat omogen, ce curge usor, un pic mai gros decat cel de clatite.

Aluatul obtinut se toarna peste fructele usor carameelizate și se da la copt in cuptorul preincins cca. 15 minute la 200 grade, apoi inca 15 minute sau cat e necesar pana ce trece testul scobitorii la 170 grade.

Prajitura se rastoarna fierbinte pe un platou, altfel riscati sa nu se mai dezlipeasca de fundul tavii.

Se serveste calda cu adaos de inghetata sau rece ca atare.

 

Spor si pofta buna! 

TIPS-URI

1

se pot folosi si caise, nectarine, prune chiar si gutui

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura turnata cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de biscuiti