Compot de dovlecei

de Ina in Sirop / Compot, 8 Aug 2019 | 7108 vizualizari

 

Este sezonul dovleceilor si de aceea va propun o reteta care poate parea ciudata dar care pe mine m-a cucerit complet. 
Deși am aflat de ea de mai bine de 10 ani, abia acum am preparat-o si deja vreau sa o repet. Rezultatul este surprinzator: consistenta dovleacului in compot este usor crocanta, exact ca a ananasului crud. Daca inchizi ochii cand mananci, aproape ca juri ca e compot de ananas, atat de aromat si parfumat este ! 
 

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei (eu am avut un dovlecel urcator, lung)
  • 100 ml otet
  • apa
  • zeama de la 2 lamai
  • 600 g zahar
  • 2 litri apa
  • seminte de anason
  • baton scortisoara
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Compot de dovlecei:

Curatam dovleacul de coaja si-l portionam in cuburi potrivit de mari. Daca este batran, indepartam partea moale cu seminte.

Punem imediat cubuletele de dovlecel intr-un vas incapator in care am turnat 100 ml otet si apa rece cat cuprinde. Se lasa dovlecelul in apa cu otet cca 2 ore dupa care se varsa lichidul si se spala vovlecelul in apa rece. Otetul va mentine dovlecelul tare.

Pregatim siropul pe foc din 2 litri apa, 600 g zahar, zeama de la doua lamai, 1 baton scortisoara si cateva seminte de anason. 

Cand siropul fierbe adaugam bucatile spalate de dovlecel si lasam sa fiarba totul cca 1o minute, pana ce dovlecelul devine straveziu, lucios.  

In retetele pe care le-am gasit scria ca trebuie sa punem si aspirina sau conservant alimentar dar eu n-am pus.

Am turnat compotul fierbinte in borcane curate pe care le-am capsat imediat si le-am tinut in cuptorul incalzit lasandu-le sa se raceasca peste noapte. 

Depozitam compotul la loc racoros. Va recomand sa-l serviti dupa ce l-ati pastrat cateva ore in frigider. 

TIPS-URI

1

Nu va speriati cand fierbeti dovlecelul: nu se va inmuia si va avea consistenta perfecta pentru compot.

2

Cantitatea de zahar o puteti suplimenta in functie de gustul dvs. Aceasta depinde si de marimea si acreala lamailor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Compot de struguri negri