Pentru ca anul acesta mi-a adus Costel o punga zdravana de nuci verzi, pe langa o delicioasa dulceata am preparat si lichior de nuci verzi.
Nucile se taie in 4 și se pun intr-un borcan mai mare sau sticla cu gura larga.
Taiem lamâia felii pe care le stoarcem deasupra nucilor apoi lasam si feliile in vas.
Turnam alcoolul/ tuica peste nuci si lasam vasul la soare 1-2 saptamani, timp in care lichidul se va colora de la iodul lasat de nuci.
Din cand in cand agitam vasul. Macerarea se incheie atunci cand lichidul si ingredientele devin de culoare brun inchis.
Facem un sirop din apa cu zahar in care adaugam si 3-4 cuisoare. Fierbem siropul pana se topeste zaharul complet si se ingroasa usor. Lasam siropul sa se raceasca putin si-l punem in vasul cu nuci si alcool, omogenizam totul si lasam vasul inca 3-4 zile sa se contopeasca aromele.
Scurgem lichiorul obtinut in sticle curate si-l savuram cu pofta.
1
1,5 portii = 1,5 litri lichior
2
Este ideal sa folosim alcool rafinat 96% , dar eu am folosit tuica de casă 60 % alc.