Tocanita cu inimi si pipote de pui este un preparat usor, de vara. Zic de vara, ca are alt gust cu rosiile proaspete taiate cubulete.
Spala inimile si pipotele si pune-le la scurs.
Ceapa curatata, spalata se taie solzisori.
Pune la incins uleiul.
Cand uleiul este incins adauga ceapa.
Caleste pana devine translucida.
Adauga inimle si pipotele si caleste in continuare avand grija sa nu se arda ceapa.
Din cand in cand pune cate 100 ml. apa calda si amesteca in cratita.
Incearca pipotele sa vezi daca sunt fierte.
Daca pipotele sunt fierte pune sucul de rosii in care ai amestecat 1/2 linurita faina.
Lasa la fiert .Adauga foaia de dafin.
Dupa ce a fiert cu sucul de rosii circa5- 7 minute,adaugi rosiile decojite ,taiate cubulete si usturoiul zdrobit.
Mai fierbi cateva minute 5-7 si stingi focul.
Potrivesti de sare si piper.
Pofta buna!
1
se poate folosi orice fel de carne