Dulceata de coacaze rosii

de Ina in Dulceata / Gem, 4 Aug 2019 | 3093 vizualizari

 

Anul acesta am cules de la coacazul din curte 980 grame coacaze si pentru ca mai aveam in congelator o punga mai mica de anul trecut, am preparat cateva borcanele cu dulceata. 
Buna alegere am facut! :X 
E atat de buna pe clatite :X :))) 

 

INGREDIENTE

  • 1,6 kg coacaze rosii
  • 1,4 kg zahar
  • 300 ml apa
  • zeama de la o lamaie
  • suplimentar sare de lamaie ( depinde cat va place de acrisoara dulceata )
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de coacaze rosii:

Indepartam bobitele de coacaze de pe crengute.

Punem sa fiarba la foc mic 300 ml apa cu 1,4 kg zahar, pana incepe sa se lege un sirop care luceste. Adaugam coacazele spalate si scurse impreuna cu zeama de lamaie si fierbem totul pana ce lichidul scade la jumatate iar siropul devine lipicios si nu curge de pe lingura dupa racire.  Mie imi place dulceata mai acrisoara si am mai adaugat un varf de lingurita cu sare de lamaie dupa care am mai lasat 5 minute sa fiarba si am oprit focul.

Spalam borcanele si le uscam la microunde. Capacele le punem 5 minte in apa clocotita. 

Imediat ce scoatem borcanele din cuptor le umplem cu dulceata fierbinte , capsam cu capace curate si zvantate si intoarcem borcanele pentru 5 minute cu capacele in jos. 

Indreptam borcanele, le acoperim cu 2-3 prosoape si le lasam sa se raceasca peste noapte, timp in care capacele se vor retrage spre interior si vor sigila perfect gura borcanelor. 

Daca fierberea si capsarea se fac corect, dulceata se pastreaza in beci sau camara mai multi ani, fara sa se deprecieze. 

TIPS-URI

1

Din cantitatile date am obtinut 5 borcane de 400 g si 1 borcan de 150 g.

2

Daca ne place dulceata mai acrisoara, putem adauga inainte de ultimele clocote un sare de lamaie dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui