Se dizolva cubul concentrat in 750 ml apa si se aduce la punctul de fierbere. Se reduce focul la mic si se lasa pana la momentul utilizarii.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt, iar ciupercile si ardeiul in felii de 1 cm.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa, care se gateste 5 minute, pana se inmoaie. Se adauga usturoiul si Ras-el-hanout. Se gatesc 1 minut, apoi se adauga orezul. Se amesteca bine, apoi se adauga treptat supa obtinuta anterior asteptand ca aproape tot lichidul sa fie absorbit inainte de a mai adauga supa. Se gateste astfel, la foc mediu pana cand toata supa a fost folosita, amestecand frecvent. Orezul trebuie sa isi pastreze forma, dar sa nu fie prea moale. Se mai poate adauga apa daca este nevoie.
Intre timp, se incalzeste putin ulei intr-o alta tigaie la foc mare. Se adauga ardeiul si se gateste 5 minute pana devine auriu si moale. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se adauga putin ulei de masline si ciupercile. Se gatesc 5 minute pana se inmoaie. Se adauga sare si piper si ardeiul deja gatit. Se amesteca bine. Se indeparteaza din tigaie si se presara cu za'atar.
Cand risottoul este gata, se adauga untul si jumatate din cantitatea de branza Feta (in bucati mici) si sare si piper daca mai este nevoie.
Se serveste risottoul impreuna cu ardeii si ciupercile deasupra. Se presara cu restul de branza Feta.