Desert tarta cu crema si piersici

de cristina1985 in Prajituri, 6 Aug 2019 | 2582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti cu unt
  • 200 g unt
  • Crema:
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g iaurt grecesc
  • 150 g zahar pudra
  • 1-3 lg-te esenta migdale
  • 1 pliculet gelatina
  • 100 ml apa
  • Ornat:
  • 1 cutie compot piersici 820 g (465 g cantitate neta)
  • fulgi migdale
  • 1/2 pliculet gelatina
  • 50 ml apa
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu crema si piersici:

Blat: Biscuitii se macina si se amesteca cu untul topit. Se pune hartie de copt , intr-o forma de tort  cu baza detasabila.Se unge cu ulei  (hartia de copt) si se preseaza cu lingura, amestecul de biscuiti. Se pastreaza in frigider, timp de  1 ora.

Crema: Se amesteca frisca lichida, cu mascarpone,iaurt,zahar pudra si esenta migdale (puneti in functie de cat de puternica este aroma si gustati!).Se amesteca putin cu telul ,pana incepe sa se ingroase.

       Gelatina se amesteca cu 100 ml apa,se lasa 10 minute la temperatura camerei,apoi se fierbe pe baie de aburi,pana se dizolva.Nu fierbeti prea mult gelatina (cam 1 minut)!Se lasa putin la racit, iar inainte de a se intari, se adauga peste crema si se amesteca.Se toarna crema peste blat si se tine la frigider cateva ore (minim 4 ore).

Ornat: Gelatina se amesteca cu 50 ml apa.Se procedeaza la fel,ca in descrierea de mai  sus.Fulgii de migdale, se prajesc intr-o tigaie,la foc mic, amestecand foarte repede, pentru ca se ard usor.

Piersicile se taie cubulete,se scurg si se pun peste tort .Se ung cu gelatina si se introduce din nou in frigider.Trebuie sa mai stea cam 1 ora,pana se intareste totul. Inainte de a se consuma, se presara fulgii de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu crema si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Flodni