Spălăm burta și rasolul cu apă rece, apoi le punem la fiert.
Când începe să fiarbă, îndepărtăm spuma formată. Lăsăm să fiarbă la foc mic 30 de minute(burta este prefiartă)
Adăugăm morcovul și țelina tăiate în bucăți mai mari, ceapa rămâne întreagă. Punem sare și boabe de piper. Lăsăm să fiarbă încă 30-40 de minute la foc mic, verificăm, dacă legumele, burta și carnea au fierte. Dacă da, oprim focul, scoatem zarzavaturile, morcovii și țelina, le dăm prin sită și le punem înapoi în ciorbă.
Scoatem rasolul, burta și îi tăiem fâșii(există și varianta din comerț ca burta să fie deja tăiată în fâșii).
Pisăm usturoiul. Omogeniză foarte bine ouăle cu smântâna, adăugăm și usturoiul.
Trecem totul prin sită deasupra ciorbei, amestecând foarte bine să nu se formeze cocoloașe.
Punem ciorba la fiert pentru 5 minute. Oprim focul, adăugăm oțet și pătrunjel verde tocat mărunt.