Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 3 Aug 2019 | 3083 vizualizari

 

De sezon, rapid, usor si gustos.......

 

INGREDIENTE

  • 8 oua medii
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de faina
  • un praf de sare ( cat prinzi intre 2 degete)
  • jumatati de caise ( micute delicate si parfumate)
  • fulgi de ciocolata neagra si alba
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata:

Am folosit o tava cu pereti detasabili 36/22 cm tapetata cu hartie de copt.

Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma.

Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul cca 5-6 min, apoi le-am incorporam in bezea cu miscari lente, la final  am cernut faina si am omogenizat compozitia.

In tava tapetata am turnat compozitia, am nivelat-o si am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 10 min. Dupa 10 min am scos tava din cuptor, am  asezat jumatatile de caise si apoi le-am  umplut cu fulgi de ciocolata alba si neagra. Am dat tava din nou la cuptor pentru cca 30 min, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se portioneaza, se poate pudra cu zahar farin. Este o prajitura pufoasa si aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si stafide