Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata

de Constelatialeu in Prajituri, 3 Aug 2019 | 2730 vizualizari

 

De sezon, rapid, usor si gustos.......

 

INGREDIENTE

  • 8 oua medii
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de faina
  • un praf de sare ( cat prinzi intre 2 degete)
  • jumatati de caise ( micute delicate si parfumate)
  • fulgi de ciocolata neagra si alba
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata:

Am folosit o tava cu pereti detasabili 36/22 cm tapetata cu hartie de copt.

Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma.

Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul cca 5-6 min, apoi le-am incorporam in bezea cu miscari lente, la final  am cernut faina si am omogenizat compozitia.

In tava tapetata am turnat compozitia, am nivelat-o si am bagat-o la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 10 min. Dupa 10 min am scos tava din cuptor, am  asezat jumatatile de caise si apoi le-am  umplut cu fulgi de ciocolata alba si neagra. Am dat tava din nou la cuptor pentru cca 30 min, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit, apoi se portioneaza, se poate pudra cu zahar farin. Este o prajitura pufoasa si aromata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu fructe de padure - Reteta simpla pentru un desert pufos cu fructe