Desert cornuri cu rahat si ciocolata

de lucy2002 in Dulciuri, 7 Aug 2019 | 15545 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina de cozonac
  • 350 ml lapte caldut
  • 10 linguri cu varf de zahar
  • 3 oua
  • 100 gr unt la temperatura camerei
  • 50 gr drojdie proaspata
  • coaja de lamaie sau de portocala
  • vanilie
  • 2 lingurite de sare
  • rahat, ciocolata taiate bucatele
  • ou pentru uns cornurile
  • Decor
  • sirop de zahar si fulgi de nuca de cocos
Portii: 32
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu rahat si ciocolata:

Cernem faina intr-un bol.

Facem o adancitura in mijlocul fainii si punem drojdia cu doua linguri de zahar.( lasam 10 minute sa se activeze)

Ouale le batem bine cu sare (2 lingurite de sare) sa se intensifice culoarea.

Zaharul il dizolvam in laptele caldut.( nu ferbinte)

Dupa ce s-a activat drojdia, incepem a adauga laptele caldut si a framanta, adugam ouale, coaja de lamaie, vanilia si framantam, la sfarsit adaugam untul pe rand framantand continuu, va rezulta un aluat elastic usor de lucrat pe care il vom pune la dospit, ferit de curent si acoperit cu o folie pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce si-a dublat volumul, impartim aluatul in 3-4 bucati, dam forma aluatului foaie rotunda sau cum aveti chef voi, taiati aluatul in forma de triunghiuri si le umpleti cu rahat sau ciocolata bucatele.

 Asezam cornurile intr-o tava in care am pus hartie de copt, le ungem cu ou batut si le dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20-25 minute pana se rumenesc frumos.

Cand sunt gata se scot si se ung cu sirop ( 6-7 linguri de zahar cu 100 ml de apa se pun pe foc pana se topeste zaharul si capata aspect de sirop cand ridicam lingura) si se presoara cu nuca de cocos.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei nu reci din frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu rahat si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Prajitura cu mere si nuca (de post)