Desert prajitura cu unt de arahide si visine

de Rocsi in Prajituri, 6 Aug 2019 | 2977 vizualizari

 

Am vazut zilele trecuta la Brandusa, un chec cu visine si unt de arahide care mi-a placut foarte mult cum arata. Inspirata fiind de ea, avand si ingredientele necesare in casa, am zis sa fac si eu o prajitura, ca imi suna bine combinatia. Daca ati sti voi ce buna si aromata mi-a iesit, ca am terminat prajitura imediat. Ba o bucatica la cafea, ba o bucatica intre mese, ba au venit niste prieteni in vizita si tava s-a golit. Se face asa usor!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 50 ml ulei
  • 60 gr unt de arahide
  • 100 gr lapte batut
  • 250 gr faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • 200 gr visine
  • o mana caju crud
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu unt de arahide si visine:

Spalati visinele, indepartati samburii. Le puneti intr-o sita, sa se mai scurga din suc.

Intr-un bol mixati ouale cu un praf de sare si zaharul, pana se maresc in volum. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi uleiul. Puneti laptele batut, vanilia si amestecati bine. Faina o amestecati cu praful de copt, apoi o incorporati in compozitia de mai sus, treptat.

Tapetati cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 23 cm.

Turnati compozitia de blat. Visinele le puneti din loc in loc. Caju il rupeti bucatele si il puneti deasupra.

Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 180 de grade C. In 35-40 de minute o sa fie gata. Faceti testul cu scobitoarea. O scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.

O portionati si serviti!

Se poate pudra cu zahar, doar daca doriti!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu unt de arahide si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca