Desert cheesecake cu jeleu de caise

de lucy2002 in Dulciuri, 9 Aug 2019 | 3232 vizualizari

 

Un desert rapid care ne place mult, mai ales in perioadele calduroase cand nu iti vine sa pornesti cuptorul pentu a face ceva dulce. Mi-a placut reteta Jamilei de unde m-am inspirat, dar am mai modificat gramajele pe ici colo si am introdus un plic de budinca de lamaie si mi-a placut mult ce-a iesit.
 

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 300 gr biscuiti maruntiti (foarte fin)
  • 150 gr unt 82%, topit
  • Crema
  • 1 kg branza de vaci ( de la Lidl)
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 180 gr zahar
  • un plic zahar vanilinat
  • 40 gr praf budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri de smantana grasa 20%
  • 20 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • Jeleu
  • 500 gr caise
  • 4-5 linguri de zahar
  • 15 gr gelatina
  • 100 ml apa
  • Decor
  • afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu jeleu de caise:

Maruntim biscuiti foarte fin.

Topim untul.

Intr-un bol in care am pus biscuitii maruntiti, punem untul topit peste ei, amestecam bine si va rezulta un aluat nisipos pe care il vom pune intr-o tava cu inel detasabil si-l vom presa cu lingura sau cu un pahar. Dupa aceasta operatiune dam tava la frigider si ne ocupam de crema.

Punem la hidratat cele 20 gr de gelatina pentru crema de branza.

Preparam plicul de budinca conform instructiunilor de pe el, folosind 500 ml de lapte si lasam budinca sa se racoreasca la temperatura camerei.

 Hidratam 15 gr de gelatina pentru jeleu.

 Intr-o cratita punem caisele (spalate si fara samburi), zaharul, un pic de apa 50 ml si lasam pe foc pana se inmoaie bine, dupa care dam la blender si-l facem piure, il lasam sa se racoreasca. Cand piureul este caldut, adaugam gelatina (15gr) hidratata si amestecam foarte bine. Jeleul este gata si-l dam la frigider.

 Mixam branza de vaci cu smantana, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie.

Gelatina (20gr) se adauga in budinca calduta si amestecam foarte bine, dupa care o adaugam in crema de branza si amestecam cu mixerul bine. Crema este gata .

Aducem tava de la frigider si punem 3 linguri din crema de branza peste stratul de biscuiti si cu ajutorul lingurei de inghetata luam cateva cupe din jeleu si le punem in tava peste stratul de branza. Deasupra se aduga crema de branza si se niveleaza frumos. Jeleul il punem putin pe foc sa se inmoaie( nu fierbinte si nici cald) si-l turnam deasupra peste crema de branza. Jeleul fiind lichid, rotim un pic tava si el se va uniformiza.

Decoram cu afine sau ce ce vreti voi si-l dam la frigider pentru 4-6 ore sau pana a doua zi.

 

 

TIPS-URI

1

inainte de a o portiona, se scoate din frigider penttu 15-10 minute la temperatura camere i(pentru a se desprinde usor de tava )

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu jeleu de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de ciocolata si portocale