Batem albușurile cu un praf de sare, după ce spuma este de o consistență mai tare adăugăm treptat zahărul și zahărul vanilinat, trebuie să obținem o bezea fermă.
Omogenizăm foarte bine gălbenușurile cu uleiul.
Turnăm gălbenușul peste bezea și cu mișcări de jos în sus amestecăm foarte bine.
Punem praful de copt peste făină și-l cernem treptat peste albușuri și gălbenușuri.
Adăugăm coaja răzuită de la o lămâie și opțional o esență de rom.
Punem jumătate din compoziție într-un bol
Peste cacao punem puțină apă(5-6 linguri) amestecăm bine, bine până când obținem o pastă omogenă. Punem pasta de cacao în una din boluri. astfel avem două compoziții, una albă și una maro.
Punem hârtie de copt într-o tavă de cozonac.
Turnăm puțin câteva puțin în tavă mai întâi din compoziția albă apoi peste aceasta punem din compoziția neagră apoi compoziția albă …și tot așa.
Punem tava în cuptor pentru 35-40 de minute la o temperatură medie, 180 C.
Îl verificăm cu o scobitoare.
Când s-a răcit checul se poate felia.