Desert galuste cu caise si miez de nuca

de lucy2002 in Dulciuri, 5 Aug 2019 | 2379 vizualizari

 

Galustile cu caise sunt la fel de bune ca si cele cu prune. Noua ne plac ambele variante.
Nu cred ca este cazul sa le mai laud ...sunt delicioase! ;) :X

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 2 oua
  • 550-650 gr faina tip 650
  • 700-800 gr caise micute
  • 300 gr pesmet
  • 50 gr unt
  • 250 gr zahar +3 linguri de zahar
  • 2 linguri ulei
  • scortisoara macinata
  • miez de nuca
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert galuste cu caise si miez de nuca:

Cartofii curatati, spalati, se taie in cuburi se pun la fiert cu un pic de sare.

Spalam caisele si le scoatem samburii( atentie nu se rup in doua caisele ), adaugam peste ele 3 linguri de zahar si le punem intr-o strecuratoare la scurs.

Intr-o tigaie am topit untul peste care am adaugat pesmetul si am amestecat continuu pana cand pesmetul si-a schimbat culoarea, am adaugat zaharul si scortisoara dupa gust si am oprit focul continuand sa amestec in pesmet.

Dupa ce cartofii au fiert, i-am scurs de apa si i-am lasat sa se racoreasca. Dupa ce s-au racorit, am adaugat doua oua, doua linguri de ulei si i-am pasat. Am trecut la incorporarea fainii treptat ( in functie de faina poate intra mai mult sau mai putin) , am pus sare dupa gust si am framntat un aluat usor lipicios.

Cu mainile infainate am rupt din aluat bucati modelandu-le in forma de bila, am aplatizat-o si in mijlocul ei am asezat caisa iar in locul samburelui scos am pus miez de nuca, am strans si am format bila la loc. Am continuat asa pana am terminat aluatul si caisele. Mi-au iesit in jur de 33 bucati.

Intr-o oala mai mare am pus apa pe jumatate si am lasat sa fiarba, cand apa a dat in clocot am pus galustele si le-am lasat sa fiarba pana s-au ridicat deasupra apei. Cu ajutorul paletei cu gauri le-am scos si le-am tavalit in pesmet.

Foarte bune calde dar si reci. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert galuste cu caise si miez de nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu branza si stafide