A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Salata cu mozzarella si cheddar

Postat de: mihaelar63 in Salate

Spalati rosiile ,salata verde si ruccola .Lasati-le sa se scurga de excesul de apa . Se taie fideluta varza rosie si salata verde . Prazul se feliaza rondele . Busuiocul se...Citeste continuarea

Desert placinte cu mere

Postat de: ctlina in Dulciuri

Amestecati drojdia uscata in laptele caldut. Intr-un castron sau in bolul robotului puneti faina, zaharul, sarea si branza proaspata. Amestecati, puneti vanilia si ouale treptat....Citeste continuarea

Desert melcisori de post, cu...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Făina amestecată cu praful de sare se pune în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul,...Citeste continuarea

Desert cozonac cu rahat si ciocolata

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti usor laptele si dizolvati zaharul si vanilia. Puneti coaja rasa de portocale. Lasati sa se racoreasca – sa fie caldut, nu fierbinte! Topiti untul la microunde si adaugati...Citeste continuarea

Salata de sfecla cu nuci

Postat de: ctlina in Salate

Curatati nuca si tocati miezul de nuca - nu foarte marunt. Curatati sfecla si usturoiul. Dati pe razatoare cea mare sfecla si usturoiul pe cea mica. Amestecati toate ingredientele...Citeste continuarea

Aperitiv saratele rapide din chec...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 180°C. Puteti hidrata rosiile uscate in apa fierbinte timp de 20 de minute. N-am avut nevoie, aveam un pachet nou si erau suficient de moi. Intr-un castron...Citeste continuarea

Picior de miel confiat, cu condimente

Postat de: ctlina in Oaie

Curatati si spalati legumele. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele. Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea. Intr-o cocota pentru cuptor...Citeste continuarea

Cotlete de porc cu legume (fenicul,...

Postat de: ctlina in Porc

Curatati si spalati legumele. Taiati feniculul in 4 si ardeiul in lamele. Puneti intr-un vas de cuptor. Ungeti -le cu 2-3 linguri de ulei, puneti sare si cimbru uscat. Acoperiti vasul cu...Citeste continuarea

Tocanita picanta de vitel la slow...

Postat de: mihaelar63 in Slow Cooker

Carnea de vitel se spala si se taie cuburi. Legumele se curata si se spala. Maruntiti legumele. Nu este important ca sa taiati perfect la fierbere indelungata , ele se vor...Citeste continuarea

Pofta pescarului - dorada cu ardei...

Postat de: Ksenya in Peste

Pestele il curatam de solzi, il evisceram, il spalam bine si-l filetam. Scoatem atent cu ajutorul unei pensete de bucatarie toate oasele. Il saram si-l piperam. Adaugam crenguta de rozmarin...Citeste continuarea

Rulada din piept de curcan, cu...

Postat de: diaconta in Multicooking

Pieptul de curcan se taie astfel încât sa se poata obtine o bucata pe care sa o putem rula. Se acopera cu o folie si se bate usor. Se condimenteaza si se lasa la frigider pentru...Citeste continuarea

Salata de fasole cu spanac

Postat de: lucy2002 in Salate

  Trecem fasolea printr-un jet de apa apoi o punem la scurs intr-o strecuratoare. Spanacul ales, spalat si scurs de apa, il taiem grosier. Ceapa curatata o tocam mai mare. Intr-un...Citeste continuarea

Hummus de linte rosie cu pasta de caju

Postat de: merisor67 in Mancaruri de post

Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm lintea. O lăsăm să fiarbă până este bine hidratată și absoarbe aproape toată apa. Apoi o...Citeste continuarea

Drob de pui la Multicooker-ul...

Postat de: mitinita in Multicooking

Ceapa alba, ceapa verde si leurda se curata si se taie marunt. Se pun cele doua linguri de ulei in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune si se seteaza BROWN/SAUTE 5...Citeste continuarea

Chiftele de ton cu ciuperci si alte...

Postat de: merisor67 in Ton

Spălăm cartofii bine pe coajă și îi punem la fiert în apă cât să fie bine acoperiți. Curățăm morcovul și îl punem la fiert în apă cu puțină sare....Citeste continuarea

Rulada de curcan cu tocanita de...

Postat de: miha in Multicooking

Bucata de pulpa de curcan se acopera cu o bucata de folie alimentara si se bate usor cu ciocanul de snitele cat sa se aplatizeze usor. Se presara sare si piper, apoi putin cimbru uscat. Se aseaza...Citeste continuarea

Pilaf cu urzici si leurda

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Se îndepărtează rădăcinile urzicilor, se spală foarte bine, în 5-6 ape, după care se pun la fiert, cu o linguriță de sare. Când sunt gata fierte, se strecoară și se...Citeste continuarea

Vita Angus in sos de ceapa si ardei...

Postat de: timea in Multicooking

Intr-un bol amestecam uleiul de masline impreuna cu condimentele. Carnea proaspata o taiem felii si trecem fiecare felie de carne prin uleiul condimentat. Pastram carnea la...Citeste continuarea

Iepure in sos de rosii cu ceapa si...

Postat de: merisor67 in Multicooking

Pregătim carnea, curățând-o și porționând-o, apoi o stropim ușor cu zeamă de lămâie și presărăm peste ea sare și piper. O lăsăm la rece 20-30 de minute,...Citeste continuarea

Desert tort Paccheri cu crema de...

Postat de: panacris in Dulciuri

Branza de vaci, zaharul pudra, zaharul vanilat, esentele si ouale se amesteca energic pana se obtine o crema omogena. Apoi se adauga mix-ul de merisoare, stafide, arahide, caju si bucatele de...Citeste continuarea

Desert tort cu visine, crema...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Blatul: Separati 5 oua. Galbenusurile si cele doua oua, le mixati impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul. Adaugati uleiul, apoi vanilia si laptele batut. Incorporati faina cernuta si praful...Citeste continuarea

Desert Negresa cu ganache de...

Postat de: Bucataras in Prajituri

Incepe intai cu ingredientele uscate: amesteca faina, pudra de cacao, sarea, merisoarele, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Bate untul cu zaharul si adauga treptat ouale, smantana,...Citeste continuarea

Desert vafe cu banane si sos de...

Postat de: cristina1985 in Dulciuri

Sosul de caramel: se caramelizeaza zaharul si se adauga  faina. Se amesteca repede ,apoi se toarna treptat laptele. Se fierbe ,pana se ingroasa,amestecand in tot acest timp.Se lasa la...Citeste continuarea

Salata de vinete cu ardei copt

Postat de: Bunica in Salate

Pune vinetele la copt pe flacara. Intoarce vinetele pentru a se coace pe toate partile. Ardeii se cos pe tabla. Curata de coaja atat vinetele cat si ardei Dupa ce ai curatat ardeii de...Citeste continuarea

Bors de curcan pregatit la...

Postat de: gaby_d in Ciorbe

Pune in vasul aparatului aripile de curcan spalate, apoi adauga 3 litri de apa care va ajunge aproape de nivelul maxim. Pune capacul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune in...Citeste continuarea

Desert mere coapte

Postat de: Bunica in Dulciuri

Pentru inceput pune zaharul intr-o cratita. Pune cratita pe foc pentru caramelizarea zaharului. Cand zaharul este caramelizat iei cratita de pe foc si tapetezi cratita cu zahar prin rotirea...Citeste continuarea

Pizza taraneasca

Postat de: ancutsa in Pizza

  Mai întâi se pregatește aluatul: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, sarea și făină în ploaie, treptat, amestecând și...Citeste continuarea

Pilaf verde cu pulpe de pui

Postat de: cristina1985 in Pui

Pulpele de pui le-am gatit mai dietetic si anume: am pus apa intr-o tigaie si pulpele. Am pus sare si capac. Le-am fiert 1 ora si 30 minute, maxim  2 ore (depinde cat de mari sunt). Se adauga...Citeste continuarea

Macrou in sos de rosii cu masline...

Postat de: privatelaura in Multicooking

Pestele se curata si se portioneaza, se pudreaza cu sare. Rosiile si ceapa verde se spala. Ceapa se taie rondele marunte.   Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se...Citeste continuarea

Mancarica de mazare cu cartofi

Postat de: lucy2002 in Mancaruri de legume

Punem o oala pe foc cu apa, cand incepe sa fiarba, adaugam mazarea, un pic de sare si lasam sa fiarba pentru 10 minute. Ceapa curatata o tocam marunt si o punem cu ulei la calit. Morcovul,...Citeste continuarea

Crenvursti in aluat, la cuptor

Postat de: vasimur in Mancare copii

Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit cam 25-30 minute, la căldură. Odată ce...Citeste continuarea

Bors de primavara, cu loboda si...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie. Se curăță...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de: cristeena20 in Prajituri

Pregatim o forma rotunda; o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt. Presaram zahar brun pe fund; Merele se curata si se tau felii subtiri; le presaram cu putin zahar si...Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu dovlecel, praz si...

Postat de: cristeena20 in Aperitive / Garnituri

Din motive de lipsa de timp am optat sa folosesc aluat pentru tarte cumparat din comert (Lidl) dar sunt sigura ca facut in casa iese si mai bun. Deci am scos aluatul din frigider si am imbracat o...Citeste continuarea

Aperitiv clatite cu verdeata

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Intr-un ibric la foc mic ( sau la microunde) topim untul, apoi il lasam sa se racoreasca putin.  Separat punem intr-un bol ouale si le batem spuma cu laptele. Punem putina sare ( dupa...Citeste continuarea

Salata de vinete cu avocado

Postat de: lucy2002 in Salate

Am scos vinetele cu o seara inainte de la congelator si le-am lasat la scurs. Avocado se taie in doua, se scoate samburele, cu lingura scoatem miezul si-l pasam cu furculita intr-un castron,...Citeste continuarea

Desert placinta cu iaurt si...

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Se pregateste crema de iaurt: Se pun intr-un bol mai mare ouale, peste ele se adauga zaharul, esenta de vanilie si sarea. Se amesteca bine totul. Se adauga iaurtul care trebuie sa fie la...Citeste continuarea

Aperitiv barcute din chifle umplute...

Postat de: mady90 in Aperitive / Garnituri

Pt barcute: am calit in ulei 2 cepe rosii taiate fideluta, 1 morcov mic taiat betisoare, ½ ardei kapia rosu taiat fideluta, 1/2 dovlecel ras mare si o mana zdravana de fasole verde. Am mai...Citeste continuarea

Tarta aperitiv, cu spanac si oua de...

Postat de: diaconta in Multicooking

Se pregateste o tava în care sa punem compozitia pentru tarta. Tava va trebui sa aiba diametrul mai mic decât al vasului Multicookerului Express cu gatire sub presiune. Pe...Citeste continuarea

Merluciu cu cartofi noi la...

Postat de: mitinita in Multicooking

Cartofii se spala, se sareaza si se asaza intr-un cos de bambus cu diametrul cu 20 cm. Deasupra cartofilor se pun bucatile de merluciu, amestecate cu marar, coaja de lamaie si sare. Cosul de...Citeste continuarea

Desert mini cheesecakes

Postat de: Alexa89 in Dulciuri

Se piseaza biscuitii peste care adaugam untul topit si amestecam pana la omogenizare. Se mixeaza la viteza mica crema de branza pana devine cremoasa timp in care se adauga zaharul, ouale unul...Citeste continuarea

Piept de rata cu portocale si spanac

Postat de: mihaelar63 in Rata

Pieptul de rata se spala si se incresteaza pe partea cu grasimea . Carnea se sareaza  se pudreaza cu fulgi de chilli rasniti si se stropeste cu putina zeama de portocala ....Citeste continuarea

Fleica de porc la gratar cu mazare...

Postat de: ancutsa in Porc

  Se feliază fleica de porc, se sărează și se rumenește bine pe grătarul electric. Pentru garnitură, se fierb pe foc mic, într-o crăticioară, mazărea și bulgurul,...Citeste continuarea

Salata cu sardine afumate si ardei...

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Salata verde si legumele se curata si se spala . Taiati salata verde fasii . Deasupra se pune ridichile , ceapa verde si telina feliate . Amestecati totul cu...Citeste continuarea

Friptura de porc cu orez

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de porc se feliaza in felii mai grosute. Ungeti carnea cu ulei ,zaatar, sare si boia. Lasati sa se marineze astfel macar doua-trei ore. Usturoiul verde se...Citeste continuarea

Mini tarte cu verdeturi de...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Aluatul fraged se lasa la dezghetat, apoi se decupeaza forme rotunde, un pic mai mari decat formele de tarte si se dau la copt in cuptorul preincins cca. 10 minute la foc mediu, pana sa prinda un...Citeste continuarea

Desert rulouri de post cu arome de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Cernem 450 g făină, într-un vas și facem o adâncitură la mijloc. Punem acolo garantul pentru aluaturi dospite și zahărul. Încălzim băutura din orez și dizolvăm în...Citeste continuarea

Crema de zahar ars la Multicooker...

Postat de: miha in Multicooking

Se bat ouale cu zaharul si aromele, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi laptele, amestecand continuu.  Se topeste zaharul pentru caramel. Se tine pe foc mic pana acesta...Citeste continuarea

Ciorba de vita cu legume la...

Postat de: timea in Multicooking

Conectam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune la o sursa de curent, apoi apasam butonul BROWN/SOTE, selectam timpul 15 de minute si apasam START/Stop. Punem o...Citeste continuarea

Sarmale cu ciuperci si bulgur-de post

Postat de: simona72 in Slow Cooker

Ghebele se scot seara din congelator si se lasa la dezghetat in frigider. Se clatesc cu apa si se pun intr-o strecuratoare. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]