Desert briose de vara cu capsuni si kiwi

de Ancutsa in Prajituri, 20 Aug 2019 | 1861 vizualizari

 

Brioşe cu blat de nucă, cremă de ciocolată, cremă mascarpone și frișcă. Am dorit să fac altfel de brioșe, cu un blat mai ușor și mai aerat. Cu gândul la vară, le-am ornat astfel încât să semene cu niște înghețate la cornet și le-am decorat cu căpșuni și kiwi.

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă,
  • 50 g zahăr,
  • un praf de sare,
  • 65 g făină,
  • 75 g nucă măcinată,
  • 10 g praf de copt,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 100 g cremă mascarpone,
  • 100 g ciocolată cu lapte,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • 10 g zahăr vanilat Bourbon,
  • Pentru crema albă:
  • 150 g cremă mascarpone,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • Pentru decor:
  • 500 g căpșuni,
  • 2 kiwi
Portii: 22
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose de vara cu capsuni si kiwi:

 

 

Pentru brioşe: baţi spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, adaugi treptat gălbenuşurile și omogenizezi. Adaugi apoi făina, nuca și praful de copt, amestecând de-aici cu o spatulă, de jos în sus, pentru a nu desumfla compoziția. Torni compoziția într-o tavă de brioşe pregătită cu hârtiuțe pentru brioșe.

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox 20 minute (în funcţie de cuptor) sau până trec testul scobitorii. Vei obţine 22 de brioşe. Le laşi la răcit 10 minute. Se vor răci mai repede dacă le scoți din tavă, dar lăsându-le în hârtiuțe.

 

Speli fructele și le usuci pe șervete de hârtie. Apoi le feliezi.

 

Pentru crema de ciocolata: topești ciocolata pe baie de abur și o laşi la răcit până nu mai frige la deget, ca să nu se taie crema. Amesteci cu mixerul crema mascarpone cu zahărul Bourbon, apoi adaugi ciocolata topită, amesteci puțin, apoi adaugi și frișca lichidă și mai amesteci până devine cremoasă.

 

Pentru crema albă: amesteci cu mixerul crema mascarpone, apoi adaugi frișca lichidă și omogenizezi.

 

Montare şi decor: scobești miezul brioşei, pui înăuntru o felie de căpșună, umpli cu cremă de ciocolată. Procedezi astfel cu fiecare brioșă. Umpli un poș cu crema de ciocolată rămasă, alternând-o cu crema albă, apoi ornezi brioșele în degradéuri, ca pe niște înghețate. Ornezi cu felii de căpșuni și kiwi.

 

Notă: Din compoziția rezultată la blat vei obține 22 brioșe mici cu adâncime de 2,5 cm și diametrul brioșei de 7 cm. Se pot face și în alte tăvi de alte dimensiuni, doar că se vor obține mai puține și mai mari.

 

Timp de coacere: aprox 20 min fiecare tavă, eventual poți să introduci în cuptor două tăvi odată.

Timp de pregătire: 30 min

Porţii: 22

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/briose-de-vara-cu-capsuni-si-kiwi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose de vara cu capsuni si kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală