Aceasta reteta, egg muffins, e o varianta a nelipsitei omlete pe care o pregatim des pentru mic dejun, in special in weekend. Pentru variatie si un strop de culoare, pe langa ingredientele obisnuite precum sunca, oua, branza, am adaugat si putin spanac in compozitie. Cateva cubulete de rosii si putin patrunjel verde pe deasupra si deja te uiti la farfurie altfel.
Pune cuptorul la incalzit la 190 grade C.
Pune o mana de spanac la sotat cu putin ulei de masline si un graunte de usturoi. Adaugat asa in omleta ii da un gust mai bun.
Ingredientele pune-le pe rand intr-un bol: oua, sunca, branza, spanac, adauga sare si piper si amesteca.
Pregateste formele pentru muffins: unge-le cu putin ulei, apoi toarna omleta in ele si da la cuptor pentru 15 minute, sau pana omleta se rumeneste usor.
Lasa la racit mini omletele pentru cateva minute, pentru a le scoate usor, fara sa le rupi din forme.
Asaza-le pe un platou si decoreaza-le cu rosii taiate cubulete si presara patrunjel peste el.
Arata apetisant mini omletele, asa-i?
Hai, sa le mananci cu pofta! :)
Din cele 4 oua mie mi-au iesit 4 egg muffins. Daca ai mai multi flamanzi la masa, mareste cantitatile.