Cu totii stim ca pentru a prepara o ciorba de burta necesita mult timp, insa astazi vin cu o varianta mai rapida, de a o gati expres .
Daca nu dispuneti de mult timp sau nu aveti rabdarea sa o preparati in mod clasic si vreti totusi sa va dregeti rapid cu minunata ciorba, incercati si varianta aceasta.
Se pune burta la fiert cu stockul de legume pentru 20 minute.
intre timp calim morcovul in cele 2 linguri de ulei; cand a inceput sa aiba culoare portocalie intens spre aramiu, dam deoparte.
Dupa ce au trecut cele 20 minute, batem putin galbenusurile cu putina sare si adaugam o cana de lapte rece, iar cealalta in oala cu ciorba. Desfacem galbenusurile si luam cu polonicul cate putina ciorba si adaugam peste galbenusurile cu lapte, apoi repetam inca o data procedura. Apoi continutul il mutam inapoi in oala, invers din castron in oala si amestecam, focul trebuie sa fie mic.
Dupa ce am adaugat tot lichidul din castron, asteptam sa dea in clocot, adaugam branza topita rupta bucati mici cu mana sau data prin razatoarea mare. Eu am facut dupa prima varianta. Amestecam pana se dizolva toata branza.
Trecem morcovul calit prin sita si il adaugam la ciorba.
Adaugam usturoiul, oprim flacara si lasam 10 minute.
Se serveste si se drege dupa preferinte.
Pofta buna!
1
Puteti acri ciorba si prin a pune in oala 2-3 linguri de suc de lamaie sau otet sau dupa cum am facut eu,fiecare isi drege ciorba dupa cum si cat de acru doreste
2
Daca doriti mai consistenta ciorba ,mai adaugati putina branza topita
3
Puteti servi si cu smantana
4
Cautati burta sa fie prefiarta si de buna calitate testata deja