Am pregătit unt de casă cu sare roz de Himalaya, a ieșit foarte bun, consistent și gustos! Noi l-am mâncat cu chifle cu susan.
Într-un vas înalt, din sticlă sau tablă (nu plastic), se bate smântâna cu mixerul, la viteză mică. Va căpăta consistență cremoasă, de frișcă, apoi pe măsură ce mixăm, se taie. Se continuă mixarea, până se separă de tot.
Se ia cu mâinile grăsimea rezultată (untul), se strânge și se stoarce bulgărele, pentru a elimina surplusul de zer. Se adaugă sare, după gust, frământând în mâinile curate, reci (eu am ținut mâinile în apă rece). Se poate lăsa la scurs într-o strecurătoare sau tifon.
Se așază pe o bucată de hârtie de copt, se nivelează frumos și se dă la frigider până la servire. Se consumă în maxim câteva zile.
Porții: 4
Timp de pregătire: 10 min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/08/unt-de-casa.html