Gem de piersici

de Bucataras in Dulceata / Gem, 20 Aug 2019 | 6065 vizualizari

 

Cum a venit vremea piersicilor coapte, aromate, am pus repede si de un gem de piersici, cu putin zahar, pentru ca sunt fructele suficient de dulci. Si e fara conservanti. ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg piersici
  • 600 g zahar
  • zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de piersici:

Spala bine piersicile, curata-le de coaja si indeparteaza samburii. Taie-le in cubulete si pune-le intr-o cratita pe foc, stropeste-le cu zeama de lamaie si amesteca. Stoarce lamaia  peste fructe pentru ca acestea sa isi pastreze culoarea aurie frumoasa. 

Adauga zaharul si amesteca din nou. Paseaza fructele si lasa-le la fiert, iar pe masura ce se formeaza spuma deasupra indeparteaza-o.

Daca piersicile sunt coapte bine isi vor lasa mai multa zeama, asa ca fierberea va fi mai de durata. Gemul trebuie sa scada bine pentru a putea fi conservat pentru iarna. Deci timpul de fierbere se adapteaza in functie de fructele folosite pentru gem. :) 

Ai grija sa amesteci din cand in cand gemul, sa nu se lipeasca fructele de fundul cratitei. 

Toarna gemul fierbinte in borcane, pune capacele si apoi sterilizeaza-le in cuptor, in jur de 15 minute e suficient. 

 

TIPS-URI

1

piersicile se cantaresc fara samburi, pentru a doza bine cantitatea de zahar de adaugat in gem;

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de piersici