Dulceata de cirese cu merlot de zmeura

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 20 Aug 2019 | 1072 vizualizari

 

Dulceaţa de cireşe este una dintre preferatele mele. Anul acesta am vrut ceva mai deosebit, așa că la una dintre seriile de dulceață, am adăugat și merlot de zmeură (un vin bulgăresc demidulce pe care l-am primit cadou și care mi-a plăcut foarte mult).

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg cireşe (cântărite fără sâmburi),
  • 550 g zahăr,
  • 410 ml apă,
  • 50 ml merlot de zmeură
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese cu merlot de zmeura:

 

Se spală fructele şi se scot sâmburii.

Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul.

Când siropul începe să se lege, se adaugă fructele și vinul. Când se umflă, se face focul mic. Se îndepărtează spuma formată. Se fierbe apoi, la foc mic, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă nu curge în fir lichid, ci face perluțe, este gata). Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.

După ce s-a răcit, formează o peliculă (semn că e bine legată). Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.

 Notă! Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte. Însă nu este o problemă, pentru că se poate desface la loc, scufundând borcanul cu dulceață, fără capac, într-un ibric cu puțină apă fiartă și se lasă așa la răcit, până se desface.

 

Timp de pregătire: 15min

Timp de gătire: aprox 40 min

Se obţine: 1 borcan de 1 kg

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/dulceata-de-cirese-cu-merlot-de-zmeura.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese cu merlot de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de struguri albi