Am vazut aceasta reteta de inghetata la Gabita si de la prima poza am salivat! Mi-a facut o pofta teribila si in plus, mi-am propus, ca in aceasta vara sa pregatesc mai multa inghetata in casa. Mi-am procurat toate ingredientele necesare, am avut niste zmeura de la tara si m-am pus pe treaba. Cand am mancat prima lingurita din aceasta inghetata, m-am indragostit de ea. Atat de buna, aromata, cremoasa, iar in combinatie cu zmeura a fost minunata. Puteti folosi si alte fructe, nu doar zmeura, important este sa pregatiti inghetata in casa. Este una din cele mai minunate!
Puneti galbenusurile intr-o cratita mai groasa, adaugati si zaharul. Amestecati bine cu un tel.
Puneti cratita pe foc, focul sa fie mic. Amestecati continuu cu telul, pana zaharul este complet topit.
Dupa ce zaharul este bine topit, dati cratita de pe foc. Puneti peste galbenusuri untul si ciocolata rupta bucatele. Amestecati bine pana ciocolata este complet topita si ingredientele sunt bine omogenizate. Acoperiti cu folie crema obtinuta si o dati la rece.
Smantana, de la frigider sa fie, o mixati pana incepe sa prinda volum. Adaugati doua linguri din compozitia cu galbenusuri, mixati, iar puneti din compozitie si mixati. Procedati astfel pana incorporati toata crema de galbenusuri. La final adaugati zeama de lamaie si vanilia. O sa obtineti o consistenta cremoasa.
Pregatiti o caserola sau forme de inghetata. Puneti un strat de inghetata, nivelati, apoi din loc in loc puneti zmeura. Turnati restul de compozitie, o nivelati, iar deasupra asezati restul de zmeura. Puneti capacul la caserola, bagati inghetata la congelator circa 4 ore sau peste noapte.
O scoateti din congelator cu 10 minute inainte de servire. Luati cu o cupa speciala din inghetata, puneti in boluri, cupe, farfurii si serviti.
Sa aveti pofta!