Desert vafe belgiene

de laura_n in Dulciuri, 28 Aug 2019 | 5699 vizualizari

 

Mic dejun, pachet sau gustare, pentru cei mici sau cei mari, vafele sunt delicioase.
De data aceasta am optat pentru varianta de vafe belgiene.
Pentru cei care nu stiu, vafele belgiene sunt si ele impartite in doua categorii, cele de Bruxelles si cele de Liege, mai dense si care au unt in compozitie.
Astazi, varianta de vafe cu unt topit in compozitie, incredibil de gustoase!
Sa va fie de folos!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua de gaina
  • 1 praf sare
  • 2 - 3 lg zahar
  • 150 gr faina de grau
  • 50 gr unt topit
  • 150 ml lapte
  • 1/2 lgta bicarbonat de sodiu
  • vanilie
  • decor:
  • fructe
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert vafe belgiene:

Se topeste untul, apoi se lasa deoparte.

Intr-un vas, se mixeaza albusurile si un praf de sare. Cand devin dense si albe, se adauga zaharul. Se spumeaza pana se obtine o bezea ferma. Se adauga galbenusurile, amestecand bine. Se adauga untul si laptele. Se omogenizeaza. La final, se adauga faina cernuta cu bicarbonatul. Se incorporeaza pana la omogenizare.

Se conecteaza Waffle Maker DuraCeramic la o sursa de curent. Se asteapta pana ce semnalul indica folosirea lui. Cu ajutorul unei linguri (eu am folosit lingura de inghetata) se asaza compozitie pe placile aparatului. Se lasa 2-3 secunde, apoi se inchide capacul usor. Vafele se gatesc si sunt gata in cateva secunde.
Odata aprins semnalul, se ridica usor capacul, se scot vafele si se pun pe un gratar.
Se coc 4 -6 vafe din aceasta cantitate. Se servesc calde, garnisite cu zahar pudra si fructe proaspete, dar la fel de bine se pot servi cu dulceata sau cu miere. Sunt foarte pufoase.

TIPS-URI

1

daca alegeti oua de la pasari de curte, vafele vor avea o culoarea galbuie foarte frumoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert vafe belgiene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si bezea