Pentru ca si deoarece am mure in gradina , pe langa dulceata am pus si de-o rasturnata pe post de prajitura....
Intr-un castron am pus bananele pasate bine de tot, am adaugat galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul tos si am mixat foarte bine cu mixerul. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare.
Peste amestecul de galbenusuri si banane am adaugat faina si cacaua si am omogenizat. La final am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus.
Am pregatit o forma de tort ( 26 cm diametru) dar din aceea cu mijloc gol, am tapetat-o cu hartie de copt, am presarat zahar tos si apoi am asezat murele peste care am turnat blatul. Forma de tort am pus-o intr-o alta forma rotunda in care am turnat apa. Am dar forma la cuptorul preincalzit la 175 grade C, este gata cand trece testul scobitorii, aproximativ 35-40 min.
Am scos forma din cuptor, am detasat inelul si apoi am rasturnat-o pe o farfurie, am dezlipit hartia de copt si apoi am ornat cu mure proaspete si aromate, se lasa sa se raceasca si se poate pudra cu zahar farin.