După o rețetă marca Horia Vârlan. Yummy!
Toci ceapa și o călești puțin în 2 linguri de ulei, pui și 2 căței de usturoi, tocați, după care adaugi ficățeii și îi călești și pe aceștia. Pui sare și piper după gust. Iei ficățeii de pe foc și după ce se răcoresc puțin îi tai cubulețe, nu prea mari. Amesteci apoi ficățeii pesmetul, făina și pătrunjelul tocat. Speli roșiile, le tai un căpăcel și apoi le scobești, cu ajutorul unei linguri. Miezul roșiilor îl păstrezi pentru sos. Presari peste roșii puțină sare și le lași pe o farfurie, cu ”gura” în jos, să se scurgă. Între timp călești în puțin ulei miezul de roșii, împreună cu 2 căței de usturoi. Scoți mai apoi usturoiul, pui zahărul și pasta de tomate, potrivești gustul de sare și piper și mai lași să fiarbă, un clocot-două. Umpli roșiile cu compoziția de ficăței și le așezi într-un vas termorezistent, peste sosul pe care l-ai pregătit anterior. Dai vasul la cuptor pentru cca 25 de minute.
1
Dacă îți rămâne compoziție, o poți congela, pentru o viitoare porție de roșii.