Vinete umplute, la cuptor

de mirela0911 in Pui, 25 Aug 2019 | 11719 vizualizari

 

Un pranz tare gustos si satios iar umplutura poate diferi in functie de gusturi, se pot prepara chiar si de post. Eu am ales umplutura cu piept de pui, miezul de la vinete, rosii, ardei .... legume de sezon!

 

INGREDIENTE

  • 2 buc vinete potrivite
  • sare
  • ulei
  • 500 g piept de pui dezosat
  • 1 buc ceapa
  • 2 buc rosii
  • 1 buc ardei gras
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare, piper
  • 150 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute, la cuptor:

Se spala vinetele, se sterg apoi se taie in doua pe lungime. Se scoate mijlocul, pastrand o margine de 0.5 cm. Se presara cu sare si se lasa o jumatate de ora apoi se scurg de apa lasata.

Pieptul de pui se spala si se taie in fasiute mici. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Se pun bucatile de carne si se lasa sa se rumeneasca usor. 

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune peste carne si se amesteca. Se adauga sare pentru a se inmuia ceapa si se lasa sa se caleasca usor. Miezul de la vinete se taie marunt. Rosiile se oparesc usor pentru a indeparta pielita apoi se taie in cubulete. Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie cubulete.

Dupa ce s-a calit usor ceapa, se toarna cca 100 ml apa fierbinte si se pune miezul taiat de la vinete. Se amesteca si daca mai este nevoie se mai adauga putina apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita tigaia, pana se inmoaie miezul de la vinete. 

Spre final se adauga rosiile si ardeiul, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se lasa sa mai fiarba cateva minute tot amestecul. La final se adauga usturoiul taiat feliute si patrunjelul verde tocat. Se amesteca, se lasa sa mai dea 2-3 clocote dupa care se ia de pe foc.

Intr-un vas de yena se asaza jumatatile de vinete. Se umple fiecare jumatate cu sosul preparat inainte. Se acopera vasul cu folie de aluminiu sau cu capac (daca are vasul) si se da la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru cca 45 de minute. Dupa ce au trecut minutele, se scoate din cuptor tava iar peste vinete se presara cascavalul dat pe razatoarea cu gauri mici. Se da din nou la cuptor, fara a se mai acoepri si se lasa pana se rumeneste usor cascavalul de deasupra. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In timpul gatirii se urmareste ca vinetele sa fie moi, sa intre cu usurinta furculita!

2

Se pot pregati vinete umplute si in varianta de post, renuntand la carne si cascaval!

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la cuptor si dressing de smantana