Zeama de Dubova

de Constelatialeu in Supe, 20 Aug 2019 | 4482 vizualizari

 

Hai sa va zic cum e treaba cu zeama asta si cu Dubova. Dubova este o localitate pe Dunare, la Cazanele mici si mari, prin zona aia si pe acolo am bantuit cateva zile si-am stat la Casa La Spaniolu. Am zis ca nu ne ducem sa facem mancare, ne-am luat cate ceva pentru dimineata si ceva carnita pentru un gratarel seara. Dar cum ni s-a taiat cand am vazut cat poate sa fie 2 linguri de ciorba ( ciorba de burta fara smantana, usturoi si ardei era 28 de lei) si-o bucatica de peste 48 de lei ( mama lui de peste, ca suntem la Dunare nu in varf de munte), am zis pas ca nu ne dau banii afara din casa si nu am primit nici o mostenire de la matusa Tamara.  Asa ca sa nu mancam doar gratar am pus si de-o zeama, aveam aripioare, deci baza era, apoi m-am dus cu sar`na la proprietara si am cerut din gradina 3 morcovi, 2 cepe, 3 ardei ( la minimarket n-am gasit asa ceva pentru ca nu aduceau, oamenii din zona aveau in gradina) de la minimarket niste fidea si delikat.  Asa am pus de-o zeama ca ne cerea stomacul dupa atata gratar....si uite asa am hranit 6 guri dornice de-o zeama fierbinte....

 

INGREDIENTE

  • 10 aripioare
  • 3 morcovi ( de Dubova )
  • 2 cepe ( de Dubova )
  • 3 ardei galbeni ( de Dubova)
  • 1 ardei capia rosu ( l-am avut in traista)
  • 1 rosie mare ( din gradina noastra, am adus sa avem dimineata )
  • 1 punga cu fidea cu ou
  • delikat
  • apa
  • piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zeama de Dubova:

Intr-o cratita cu apa am dat in 2 clocote aripioarele cu putina sare.

In alta oala am pus apa la fiert, am adaugat putina sare si dupa ce au dat in clocot aripioarele, le-am transferat in oala mai mare. Am taiat marunt toate legumele si apoi le-am adaugat in oala cu aripioare, am lasat sa fiarba, am adaugat delikat dupa gust.

La final am adaugat si fideaua, am lasat sa fiarba, apoi am mancat cu o mare pofta, a iesit delicioasa'' Zeama de Dubova''. Fiecare a adaugat, in zeama piper sau sare de lamaie (unii au vrut sa fie acra). Si uite asa cu 30 de lei am facut ditamai oala cu supa-ciorba ...ca doar nu era sa aruncam banii pe apa Dunarii aiurea-n tramvai....:D

Daca ti-a placut reteta noastra "Zeama de Dubova" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

madi_marin 1

31.08.2019, 17:59

Nici nu-mi faceam probleme ca nu o sa te descurci tu cumva! Arata delicios!

dantes 1

01.09.2019, 09:04

Buna!

Catalina L 1

02.09.2019, 13:51

buna zeama ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu tarhon in vas Zepter