O mancarica de vara, usoara si foarte buna in zilele de post. Servita cu mamaliguta este delicioasa. Bunica mereu ne gatea aceasta reteta simpla si niciodata nu refuzam atat de buna era. Daca aveti ardei capia sau ardei rosii este si mai bine. Va doresc POFTA BUNA!
Oparim rosiile intr-un vas cu apa fierbinte si le indepartam pielita, apoi le taiem cubulete.
Eu am avut ardeii copti de cu seara.
Ceapa curatata si spalata se taie julien.
Intr-o tigaie punem ulei la incins si adaugam ceapa si lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam rosiile, un pic de sare si mararul uscat, mai lasam 5 minute, amestecam si adaugam ardeii taiati fasii, potrivim de gust cu sare si piper si lasam inca 5 minute pe foc, tragem tigaia deoparte. Adaugam usturoiul pisat si patrunjel verde, dupa ce am oprit focul pentru as pastra aromele.
1
puteti pune usturoi mai putin, noua ne place mult si am pus din toata inima ;)
2
daca veti folosi ardeii rosii, mancarica va fi mai dulce si mai frumoasa la culoare
3
usturoiul si verdeata se adauga dupa ce am oprit focul