Ciorba de fasole galbena

de Ancutsa in Ciorbe, 20 Aug 2019 | 2549 vizualizari

 

Pentru că este sezonul legumelor proaspete de tot felul, am ales să pregătesc o ciorbă de fasole galbenă, cu dovlecel.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă galbenă,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei gras verde,
  • 1 ardei gras roșu,
  • 1 linguriță sare,
  • 4 linguri ulei,
  • 2,5 l apă,
  • 500 g fasole galbenă,
  • 1 dovlecel,
  • 200 g roșii cubulețe la cutie,
  • Borș 500 ml sau după gust;
  • Pătrunjel, leuștean și mărar, după gust,
  • 1 ceapă roșie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole galbena:

 

 

Se curăță și se spală legumele.

Într-o oală cu capacitate de 3 l, se călesc în puțin ulei încins ceapa, ardeiul gras verde și cel roșu, acestea tocate mărunt și morcovul dat pe răzătoarea mare. Se adaugă sare și roșiile cubulețe, se umple cu apă și se lasă să fiarbă. Când clocotește, se adaugă păstăile de fasole rupte sau tăiate bucățele și dovlecelul tăiat cubulețe.

Când legumele sunt fierte, se acreste cu borș, după  gust, eu pun de obicei cam 500 ml de borș la o oală de 3 l cu ciorbă.

Se ia focul și se adaugă verdețuri proaspete tocate mărunt.

Se servește cu ceapă roșie.

 

Timp de pregătire: aprox 10 min

Timp de gătire: aprox 35 de minute

Porții: 8

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/ciorba-de-fasole-galbena.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole galbena" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu afumatura