Salata cu piept de pui marinat cu sos barbeque

de Gherca Daniela in Salate, 22 Aug 2019 | 3975 vizualizari

 

O salata aromata, gustoasa si perfecta pentru sezonul cald! 
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru marinada:
  • 400 g rosii cubulete in suc propriu
  • 1 lingura sos chili dulce
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura ketchup
  • 2 linguri sos Worchestershire
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri ulei
  • 1 ceapa rosie tocata marunt
  • sare
  • piper
  • 400 g piept de pui
  • Alte ingrediente:
  • 250 g rosii cherry
  • 1 ceapa rosie mica
  • ½ castravete lung sau 2-3 castraveti mici
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare
  • Crutoane
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu piept de pui marinat cu sos barbeque:

      Pentru inceput de apucam de marinada.

       Intr-o tigaie punem uleiul si cand s-a incins adaugam ceapa tocata marunt si amestecam 1 minut.
Peste ceapa punem restul ingredientelor, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic pana cand sosul a scazut pana la jumatate si compozitia este ca un piure mai moale.

Cand este gata il lasam sa se racoreasca, apoi il facem pasta cu ajutorul unui blender.

      Intr-o caserola sau un bol cu capac asezam pieptul de pui, pe care l-am spalat si taiat fasii de marime medie, iar peste carne turnam sosul blenduit.
     Amestecam putin si dam bolul la frigider pentru minim 1 ora.
Sosul ramas dupa ce scoateti carnea il puteti refolosi la alte preparate, el poate sta la frigider pana la  2 saptamani.

      Dupa ce puiul a stat la marinat, il scoatem si il prajim pe gratarul foarte bine incins, la flacara mare, pana e foarte bine rumenit pe ambele parti, apoi il tranferam in cuptor cu putina apa deasupra (2-3 linguri) si il lasam 8-10 minute la o temperatura de 200°C.

      In acest timp pregatim restul legumelor:

      Rosiile le taiem in sferturi, castravetele in cuburi (fara seminte) si ceapa marunt.  Le asezam pe toate intr-un bol si dregem salata cu otet, ulei, sare si busuioc proaspat tocat marunt.
     Peste legume, punem carnea prospat scoasa din cuptor si servim cu paine prajita sau crutoane aromate.

     Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu piept de pui marinat cu sos barbeque" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancarica de cartofi, cu costita afumata si legume - Reteta simpla la tigaie

de vasimur 4

ieri la 16:54

Strudel cu budinca de vanilie si visine - Reteta rapida cu foietaj

de Caty 2

pe 06.07 la 18:42

Torturi spirala cu zmeura - Desert aniversar si reteta nr. 1800

pe 05.07 la 18:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf