Făina de năut este una dintre alternativele cele mai sănătoase la făina de grâu.
Nu are gluten, este bogata in proteine, contine putine calorii ....dar sa revenim la reteta noastra.
Calentica sau mai des numita karantika, este o budinca algeriana originara din orasul Oran.
O puteti cumpara calda la vanzatorii ambulanti din marile orase.
Este o mancare ieftina, consistenta si economica. Se poate servi cu sos de rosii picant asezonat cu harissa. Este des parfumata cu chimen si arozata cu ulei de masline.
Ideala in perioada de post.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/08/budinca-sarata-algeriana-cu-faina-de.html
Puneti intr-un castron sau in bolul robotului faina de naut, uleiul, ouale, laptele, semintele de chimen, branza topita, si sarea.
Amestecati bine cu un tel sau la robot.
Incorporati treptat apa rece amestecand in continuu.
Am pus 900 ml de apa.
Compozitia este foarte lichida.
Am lasat sa se odihneasca 1 h.
Amestecati si varsati intr-un vas uns (20/30 cm).
Dati la cuptorul incalzit la 180° C timp de 40-45 minute.
Budinca se va colora usor la suprafata.
Verificati cu lama unui cutit daca este coapta, trebuie sa iasa uscata.
Cand este gata presarati un pic de chimen pudra si arozati cu un pic de ulei.
Eu am ras deassupra branza ricotta sarata si presarat paprika afumata.
Taiati-o portii si serviti-o calda. Cu o salata este minunata si este un fel de mancare complet.