A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Placinta cu branzeturi

Postat de: ancutsa in Aperitive / Garnituri

  Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, iaurtul, busuioc, oregano si sare, apoi făină cât cuprinde (aprox 375 g), până se obține un...Citeste continuarea

Pastrama de pui

Postat de: katty in Mezel de casa

Intr-o craticioara fierbem cateva minute apa cu sarea, zaharul, foile de dafin, boabele de piper si ienibahar. Dam craticioara jos si o lasam la racit. Asezam bucatile de piept de pui intr-un...Citeste continuarea

Pasta de naut cu ton, avocado si...

Postat de: katty in Salate

Punem nautul intr-un castron si il zdrobim cu o furculita, astfel incat sa ramana si bucati mai mari. Adaugam miezul de avocado, putina zeama de lamaie si le zdrobim impreuna cu o furculita....Citeste continuarea

Puricei cu slaninuta afumata

Postat de: claudiaO in Aperitive / Garnituri

Mamaliga o taiem cubulete, iar slaninuta fasiute subtiri. Incingem uleiul in tigie, adaugam mamaliga si slaninuta si prajim pe toate partiel timp de vreo 10 minute, pana incepe sa se rumeneasca....Citeste continuarea

Porc cu legume la cuptor, masline...

Postat de: ancutsa in Porc

  Carnea de porc se spală și se porționează, după plac, se sărează, apoi se așază într-o tavă în care am pus un strat subțire de ulei, dar și două pahare de apă....Citeste continuarea

Pui cu usturoi si cimbru

Postat de: claudiaO in Pui

Curățăm bucățile de pui, le saram putin si le punem în untura încinsă, împreună cu vreo 2 căței de usturoi. Le perpelim putin pe ambele parti, vreo 5-7 min , apoi punem...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: lucy2002 in Piine

Drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici. Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o...Citeste continuarea

Pastrama de berbecut la tigaie

Postat de: claudiaO in Oaie

Pastrama de berbecut o taiem in bucatele meci, cat de-o imbucatura. Incingem untura in tigie, punem 2 catei de usturoi, ii perpelim putin, apoi punem bucatelele de pastrama. Trantim un capac...Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pieptul de pui se spala si se taie feliute . Taiati pieptul de pui  perpendicular pe fibra de carne nu pe lungime . Pateti usor bucatile de carne . Intr-un bol...Citeste continuarea

Platou cu chiftele la cuptor si legume

Postat de: ancutsa in Porc

  Se dă carnea la mașina de tocat, se condimentează după plac și se amestecă împreună cu puțină pâine și apă, astfel chiftele nu vor fi îndesate și greu de...Citeste continuarea

Peste si lapti - la tigaie

Postat de: mihaelar63 in Peste

Bucatile de peste si laptii se spala .  Pestele  si laptii se usuca cu prosoape de hartie care vor absorbi umiditatea . Curatati usturoiul . Puneti ulei in...Citeste continuarea

Pulpe de pui picante cu bere si...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Pulpele de pui se taie in doua, se curata si se spala.  Se asaza carnea intr-un vas de ceramica termorezistent. Se condimenteaza cu sare, piper, chilli, ierburi de...Citeste continuarea

Pizza Magna

Postat de: vasimur in Pizza

Preparare aluat: Facem un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugăm uleiul,...Citeste continuarea

Pui in aluat de bere

Postat de: mihaelar63 in Pui

Se bat ouale spuma si se amesteca cu bere si putina sare . Adaugati pe rand faina alba si omogenizati . Alegeti carnea de pui de pe oase . Nu o maruntiti .Pe cat...Citeste continuarea

Paine impanata la cuptor

Postat de: sufletista in Piine

Branza o dam prin razatoare mica,cu mainele umede am format bilute din branza l'ortolan. Cateii de usutroi i-am dat prin razatoarea mica si am amestecat cu rozmarin rupt bucati. Painea o...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu carnaciori,...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Spalati carnea si o stergeti de apa. Pregatiti ingredientele pentru umplere. Feliati in baghete ardeiul si cascavalul. Introduceti in fiecare bucata de carne...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu mozzarella,...

Postat de: ancutsa in Pui

  Se desfac piepții de pui, pentru a le mări suprafața de lucru. Se creează un buzunar, care se umple cu mozzarella, eu am pus câte o felie la fiecare. Se ung piepții cu ulei,...Citeste continuarea

Paine cu secara si graham

Postat de: mihaelar63 in Piine

Pentru framntarea aluatului folosesc masina de paine Tefal . Pregatiti si cantariti fainurile si apa . Faina se poate pune intrun bol mare si se rasfira cu ajutorul unui tel...Citeste continuarea

Paine integrala

Postat de: sufletista in Piine

Intr-un bol cernem faina integrala cu alba, adaugam zaharul, sarea si amestecam bine. Facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin lapte,untul topit si racit,treptat lapte...Citeste continuarea

Pui la vas roman II

Postat de: violeta30 in Pui

Se spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si...Citeste continuarea

Pizza cu ton si porumb

Postat de: mirela0911 in Pizza

Intr-un bol se pun toate ingredientele si se amesteca bine. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca 30 de minute. Intre...Citeste continuarea

Paste alfabet cu carne tocata -...

Postat de: ladydi in Paste

Fierbem pastele in apa cu sare si un pic de ulei conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp tocam ceapa, curatam si pisam usturoiul. Cand sunt fierte pastele, le clatim cu apa rece si le...Citeste continuarea

Pui Tikka Masala

Postat de: licurici_lra in Pui

Condimentele se amesteca cu iaurtul grecesc, apoi cu pieptul de pui (taiat cubulete) si se lasa la marinat cateva ore. Pieptul de pui, inclusiv sosul in care a fost marinat, se prajeste in...Citeste continuarea

Paste cu rosii

Postat de: caroline in Paste

Rosiile le spalam si le taiem pe jumatate.  Punem o tigaie cu putin ulei de masline si calim usturoiul curatat. Dupa 1-2 minute, adaugam rosiile si lasam la foc iute pentru 10...Citeste continuarea

Paste trofie cu scoici

Postat de: caroline in Paste

Eu am folosit scoici deja curatate. In cazul in care aveti scoici ce trebuiesc curatate, procedati astfel: puneti scoicile sub un jet de apa rece si curatati cu un burete de sarma. Apoi cu o...Citeste continuarea

Paine la tava

Postat de: lucy2002 in Piine

Se cerne faina intr-un bol mare. Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut...Citeste continuarea

Paste carbonara

Postat de: sufletista in Paste

Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe pachet, la 1 l de apa apa adaugam 1 lingurita sare si cand incepe sa fiarba, adaugam pastele. Intre timp pregatim sosul. Intr-o cratita mai...Citeste continuarea

Pasta de ton

Postat de: sufletista in Peste

Pestele il scurgem bine de ulei intr-o sita. Intr-un bol adaugam maioneza, adaugam pestele, ceapa(care o dam prin razatoare,pusa in apa 10 min si stoarsa bine de apa). Cu ajutorul unui...Citeste continuarea

Paste cu creveti in sos alb si vin

Postat de: trifadalia in Penne

Pentru inceput se pune apa  cu sare la fiert, iar cand apa clocoteste se pun pastele si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. In tre timp ne pregatin sosul astfel:Crevetii se...Citeste continuarea

Pate de somon

Postat de: Bunica in Somon

Pentru inceput tapetam doua tavi de iena cu folie alimentara. Tocam mararul si patrunjelul marunt. Pe fundul fiecarei tavi punem felii de somon pe un singur strat cat sa acopere tot fundul...Citeste continuarea

Pasta de curcan si ciuperci

Postat de: ladydi in Salate

Punem carnea de curcan la fiert in apa cu sare.Cand este fiarta, o scurgem de apa si o lasam sa se raceasca. Spalam ciupercile, incingem putin ulei intr-o tigaie si adaugam ciupercile. Lasam...Citeste continuarea

Piftie de pui si curcan

Postat de: lucy2002 in Mancaruri cu carne

Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid. Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si...Citeste continuarea

Pizarai sau pitarai sau colacei de...

Postat de: ioana_lupu in Piine

Intr-un castron se pun aprox 500 g faina, se face o groapa si se pune aici drojdia amestecata cu apa calduta si cu zaharul. Se lasa la dospit la loc cald, pana face bule deasupra (15-20 min). Dupa...Citeste continuarea

Placinta cu carne de porc

Postat de: oanapl in Porc

Carnea de porc se taie bucăţi şi se trece prin maşina de tocat. Caşcavalul se rade pe răzătoarea mare. Ceapa se toacă mărunt şi ardeiul se taie cubulețe. Ceapa se...Citeste continuarea

Platou festiv, pentru revelion

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Mai întâi am spălat legumele și foile de salată. Am fiert ouăle pentru umplut și am pregătit roșiile cherry pentru umplut. Am făcut salata boeuf și umpluturile pentru...Citeste continuarea

Paine cu secara, mac si susan

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Ingredientele se pregatesc si se cantaresc . Apa nu trebuie sa fie rece ,dezmortita as zice . Se introduc ingredientele in cuva masinii de paine in ordinea enumerata . Mai putin...Citeste continuarea

Pui cu salvie si lamaie, papardelle...

Postat de: mihaelar63 in Pui

Puiul se curata bine si se spala . Se pune la prajit in uleiul incins amestecat cu unt si cateii de usturoi . Deasupra se presara salvia sfarmata si cimbrul maruntit . Sarati si...Citeste continuarea

Piept de pui umplut cu cabanos si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Pieptul de pui se spala si se usuca de excesul de apa cu ajutorul servetelor .  Gogosarul marinat se scoate din borcan si se scurge de zeama . Alegeti un cabanos uscat si subtire pe...Citeste continuarea

Parjoale din file de salau

Postat de: violeta30 in Peste

Spălăm fileul și îl tamponăm bine ca să nu rămână apă. Porționăm peștele în cuburi și îl tocăm la robot. Ulterior amestecăm toate ingredientele (ceapa,...Citeste continuarea

Piept de rata

Postat de: Dea_Dea in Rata

Incingem cuptorul la 180 de grade C. Pieptul de rata se foloseste la temperature camerei, se sterge bine cu prosop de hartie. Cu un cutit foarte bine ascutit crestam pielea, dar avand grija sa...Citeste continuarea

Piftii (racituri) cu carne de pui

Postat de: autodiag in Pui

Carnea se curata, se spala si se pune in oala sub presiune cu apa si sarea. Se curata morcovul si cepele, se spala si se pun peste carne. Se pune oala la foc mic pentru circa o ora. Se...Citeste continuarea

Paste cu piept de pui in sos chilli...

Postat de: mirela0911 in Paste

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine si se taie fasiute mici. Se pun la foc in cratita cu ulei incins. Se amesteca pana se...Citeste continuarea

Pateuri cu ciuperci

Postat de: Marius_biker in Aperitive / Garnituri

Ceapa se caleste in ulei, apoi se adauga mixul de ciuperci. Se gateste cateva minute, apoi se pune pasta de rosii, parmezanul, sare si piper. Aluatul de intinde si se taie in 4. Pe fiecare...Citeste continuarea

Piept de purcel afumat cu fasole verde

Postat de: mihaelar63 in Porc

Pieptul de porc se portioneaza si se pune la fiert . Fasolea verde se curata se rupe/taie  bucati mai mici . Ceapa se curata si se taie marunt . Se scot bucatile...Citeste continuarea

Paste cu praz

Postat de: caroline in Paste

Incepem prin a pune apa la fiert. Cand apa a inceput sa fiarba, punem sare si adaugam pastele. Le fierbem conform indicatiilor de pe pachet amestecand din cand in cand pentru a evita ca pastele sa...Citeste continuarea

Paine cu trei seminte

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Setati masina de paine pentru greutatea aleasa , adica , acum 1.5 kg. Setati gradul de rumenire al crustei . Eu am pus maxim . Turnati ingredientele in cuva in ordinea...Citeste continuarea

Pizza de post, cu ciupercute intregi

Postat de: RODIMUR in Pizza

Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă caldă. După încorporarea acestor ingrediente se adaugă o lingură de ulei de floarea soarelui și se mai...Citeste continuarea

Pate din macrou afumat

Postat de: violeta30 in Peste

Scoatem oasele din pește și punem carnea de pește în vasul de blender peste care vom pune untul. Blenduim bine până devine o pastă cremoasă. Se servește pe felii de...Citeste continuarea

Prajitura cu gem si nuca - Reteta...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Cum se prepara Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post Pentru aluat se mixează margarina cu: zahărul tos, vanilia și sarea. Se adaugă zeama de lămâie, 100 grame de...Citeste continuarea

Pilaf cu ardei copti si ceapa verde

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de post

Ardeii copți se scot din congelator cu o seară înainte, ca să se decongeleze natural. Se va folosi și lichidul lăsat de ardei, la decongelare. Se curăță ceapa verde, se spală, se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]