Piept de pui cu mozarella si rosii

de Panacris in Pui, 5 Mai 2020 | 2513 vizualizari

 

Un fel principal tare sățios și gustos, dar tare simplu! 😉

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui cca. 1000 g,
  • Iaurt grecesc cca. 300 ml,
  • Curry cca. 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Mozarella 2 bucăți, cca. 200 g,
  • Roșii 2 bucăți medii,
  • Frunze de busuioc.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu mozarella si rosii:

Pieptul de pui se curăță, fasonează, adică taie felii de cca. 1 cm grosime, se așează într-un vas pentru marinat.

Iaurtul se toarnă peste carnea de pui, se presară pudra de curry, pe o parte, apoi se întorc bucățile de carne și la fel se asezonează cu pudră de curry, se acoperă vas-ul cu un capac și se lasă la marinat, la rece minim 1 oră, maxim până a doua zi.

Se transferă bucățile de pui cu marinadă cu tot, într-un vas termorezistent, se stropesc cu ulei de măsline, apoi se pun la gătit în cuptorul preîncins la 250 grade cca. 15 minute, pe fiecare parte.

Între timp se  pregătesc roșiile și mozarella. Roșiile se spală, curăță și feliază, iar mozarella se scoate din ambalaj, se scurge de lichid și se feliază.

După ce s-au rumenit și evaporat lichidul din tavă, se aează câte o felie de mozarella, una de roșie și se mai dau la gătit, descoperit cca. 15 minute, la 200 grade, până ce se topește mozarella.

Se servesc feirbinți, simple, ca atare sau cu o salată de sezon.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mozarella si rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

RODIMUR 1

06.05.2020, 10:16

Cred că a fost foarte bun, pieptul de pui cu mozzarella...

Adi 1

06.05.2020, 18:58

Bun!

Rocsi 1

07.05.2020, 19:12

Super bun, rapid si gustos! Este pe gustul meu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

ieri la 08:37

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 29.07 la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf din pulpe de pui