Paine cu iaurt

de cristinutanicolita in Piine, 23 Apr 2020 | 3307 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 lgt sare
  • 300 ml apă
  • 400 ml iaurt
  • 25 g drojdie proaspătă + 1 lg zahar+ 1 lg apa+ 1 lg apa
  • 1 galbenus +1 lg lapte
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu iaurt:

Se alifiaza drojdia cu zahărul, se adaugă apa si faina, se omogenizeaza si se lasa la crescut. 

Faina se cerne. 

Intr-un castron se pune sarea, faina, maiaua, iaurtul si se amestecă . Se adaugă apa si se frământă un aluat nelipicios. 

Se acoperă cu un prosop și se lasa la crecut. 

După ce a crescut se pune pe masa infainata, se mai frământă puțin si se pune in tava. Se mai lasa la crecut 20 min.

Gălbenușul se bate cu o lingura de lapte. 

Se unge painea cu ou, se taie cu un cuțit și se coace la foc mediu,cca 1 ora.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine greceasca cu feta si masline