Ceapa, ardeiul si gososarul se toaca marunt. Morcovul, telina si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se pun la fiert in oala in care vom prepara ciorba. Se fierb 15-20 deminute, pana se inmoaie.
Exista si varianta in care legumele se calesc in ulei, apoi se acopera cu apa si se fierb.
Crapul se curata si se spala. Se scoate cu atentie osul patrat de la gat, altfel va provoca amareala la fierbere. Se scot si urechile. Se presara cu putina sare si se tine la rece pana se adauga in ciorba. Nu se tine in apa deoarece isi pierde gustul.
Cand legumele sunt fierte se adauga sucul de rosii, borsul fiert in prealabil si bucatile de peste. Se fierbe 10-15 minute, nu mai mult, altfel se sfarama.
Se potriveste gustul de sare, se pune verdeata tocata marunt, se mai dau 2 clocote si se da deoparte. Se poate servi cu ardei iute.