Inspiratie: https://www.youtube.com/watch?v=COMd2hHAHwE
Un preparat foarte gustos si special.
Am tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru.
Am tocat marunt usturoiul.
Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul, rozmarinul, boia, sarea si piperul. Am adaugat si usturoiul. Am amestecat bine totul pana s-a format o pasta.
Am sters bine carnea de curcan. Am uns pe toate partile cu marinada pregatita ca sa fie acoperit complet de crusta de mustar si ierburi aromatice. Vor fragezi pieptul de curcan si va fi moale si suculent. L-am pus intr-o punga alimentare si l-am lasat la frigider pentru 5 ore.
Dupa acest timp, l-am scos din punga si l-am pus intr-un vas termorezistent. L-am lasat 30 de minute sa stea pana a ajuns la temperatura camerei.
Intre timp am incalzit cuptorul la 180° C.
Am mai presarat pe deasupra putin rozmarin uscat, amestec de condimente picante si cimbru.
Am acoperit cu capac. Am introdus vasul in cuptor pentru aproximativ 1 ora.
Cu 10 minute inainte, am scos capacul ca sa se rumeneasca frumos pe deasupra.
Dupa expirarea timpului, l-am lasat acoperit inca cateva minute.
Am scos pe un platou pieptul de curcan, apoi l-am feliat.
Pofta buna!
1
Se poate adauga si zeama de lamaie.
2
Se poate servi impreuna cu o garnitura sau cu salate.
3
Sau se poate servi sub forma de sandwich.