Pulpe de pui la cuptor

de mirela0911 in Pui, 1 Mai 2020 | 5272 vizualizari

 

O mancare tare gustoasa si pe placul tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui, intregi
  • 1 kg cartofi
  • 1 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1/2 lgt boia dulce
  • 1 lgt condimente pentru pui
  • 1 lgt ghimbir macinat
  • 30 ml ulei de masline
  • crengute de rozmarin, uscat
  • crengute de cimbru, uscat
  • 3 catei de usturoi
  • 150 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la cuptor:

Intr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul.

Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6, in functie de cat sunt de mari. Se presara peste ei cateva linguri din codimente apoi se amesteca. Se asaza frumos in tava.

Pulpele se spala bine, se sterg cu prosoape de hartie de surplusul de apa si se cresteaza de 3-4 ori. Se condimenteaza cu restul de condimente, se maseaza bine pulpele pentru a intra cat mai bine in carne apoi se asaza deasupra cartofilor.

Usturoiul se curata si se taie feliute mai groase si se presara peste cartofi si carne. Se asaza din loc in loc crengutele de rozmarin si cimbru, se toarna apa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 1 si jumatate ora. Din cand in cand se mai stropeste carnea cu sosul format in tava.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste alaturi de salata preferata!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui cu legume mexicane