E un fel de mancare foarte simplu dar, ca sa fie perfect, aveti nevoie de ingrediente de calitate. Pestele -proapat sau congelat- e preferabil sa fie fara multe oase. Noi il facem cu sos mai mult si se serveste cu lingura.
Pestele -proaspat sau congelat-se spala si se pune la fiert in apa rece cu sare, frunze de coriandru si putin ulei de masline.Eu am folosit red fish congelat. Dupa ce fierbe putin (pestele nu se fierbe prea mult-cam 10 minute) se adauga un cub concentrat de peste sua fructe de mare. Stingem aragazul si scoatem pestele sa se raceasca. Supa ramasa o strecuram si o punem deoparte.
Intr-o cratita punem ceapa tocata marunt si ulei de masline la calit-adaugam foi de dafin si usturoi, apoi rosiile tocate marunt-lasma sa se caleasca sis a se inmoaie bine, aduagam putin suc de rosii din conserva si apoi pasta de rosii-punem sare, piper ,sos picant dupa gust-nu prea mult. Apoi aduagam macaroanele-si turnam din supa de peste.
Amestecam si gustam de sare si piper. Apa trebuie sa treaca bine peste paste.
Fierbem pastele si cand sunt aproape gata adaugam pestele care a fost separat de pe oase -curtatat si portionat dupa gust. amestecam cu grija-mai dam cateva clocote-adaugam apa daca e nevoie-nu trebbuie sa fie uscate macaroanele-felul asta de mancare e foarte bun cu mai multa zeama.
La final tocam marunt coriandru proaspat. Stingem aragazul si acoperim pentru cateva minute sa se intrepatrunda gusturile.
Servim alaturi de un vin alb.
1
E bun cu fructe de mare-creveti, midii, etc.