Nu este o reteta foarte complicata, fiind facuta cu foi din comert, dar este rapida si ideala pentru un mic dejun satios.
Se lasa foile de placinta sa se dezghete. Intre timp se pregateste compozitia ( umplutura), amestecand foarte bine cele doua feluri de branza. Se taie ceapa si mararul verde si se adauga si ele peste compozitia de branza framantata, amestecand sa se patrunda gusturile.
Dupa ce foile de placinta s-au dezghetat, se ia o foaie de placinta se unge cu o pensula cu untul topit , se mai pune inca o foaie de placinta care se unge si ea in prealabil ( eu am facut aceasta operatiune cu cate 3 sau 4 foi) apoi am pus din compozitie de branza peste foaie si am rulat cele 3 sau 4 foi.
Dintr-un pachet am facut 3 suluri cu branza sarata si unul cu branza dulce.
La final, placinta se unge cu galbenusul de ou si se pun deasupra seminte de susan.
Se coace placinta pentru 40 de minute in cuptorul preincalzit la 170 de grade ( functia sus+jos+ventilatie) sau treapta medie la cuptoarele pe gaz.
1
Cand se scoate tava din cuptor este bine sa se acopere tava cu un prosop putin umed pentru a nu se sfarama si rupe foile
2
daca nu se foloseste sufiecienta grasime la uns foile vor deveni uscate si se vor rupe usor