Paine de casa

de Bya Ralu in Piine, 25 Apr 2020 | 2632 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Motanului

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 125 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 cana lapte
  • ulei de masline
  • 1 lingura sare fina
  • 1 lingura zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia se piseaza si se amesteca cu zaharul si putina apa calduta si se amesteca pana devine lichida.

In vasul robotului de bucatarie se pune faina, in mijloc se face o gaura si se pune drojdia amestecata cu apa si se lasa 15 minute deoparte.

Se adauga sarea, treptat laptele si treptat apa calduta cat cuprinde.

Se pune si uleiul de masline si se framata si cu mana.

Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa la dospit la loc cald timp de 1:30 minute.

Se ia aluatul se modeleaza o forma rotunda, se face o cruce si se adauga intr-o tava cu hartie tapetata.

Se da la cuptor pentru circa 20-25 minute, depinde de cuptor la 175 grade C.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

ieri la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici umplute