Paine de casa

de Bya Ralu in Piine, 25 Apr 2020 | 2456 vizualizari

 

M-am inspirat din reteta Motanului

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 125 ml apa calduta
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 cana lapte
  • ulei de masline
  • 1 lingura sare fina
  • 1 lingura zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa:

Drojdia se piseaza si se amesteca cu zaharul si putina apa calduta si se amesteca pana devine lichida.

In vasul robotului de bucatarie se pune faina, in mijloc se face o gaura si se pune drojdia amestecata cu apa si se lasa 15 minute deoparte.

Se adauga sarea, treptat laptele si treptat apa calduta cat cuprinde.

Se pune si uleiul de masline si se framata si cu mana.

Se acopera vasul cu o folie alimentara si se lasa la dospit la loc cald timp de 1:30 minute.

Se ia aluatul se modeleaza o forma rotunda, se face o cruce si se adauga intr-o tava cu hartie tapetata.

Se da la cuptor pentru circa 20-25 minute, depinde de cuptor la 175 grade C.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foccacia cu masline si oregano