Paine cu seminte

de katty in Piine, 8 Mai 2020 | 1785 vizualizari

 

Daca tot am achizitionat cam multa faina am trecut pe paine de casa.Nu de alta, dar vine vara si nu o sa mai pornim cuptoarele.
Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • 450 gr faina 650+ptr presarat
  • 150 gr faina de secara
  • 1 lingura tarate de grau
  • 170 ml lapte batut
  • 250 ml apa fierbinte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr amestec seminte (in, susan, dovleac,floarea soarelui)+ ptr presarat deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu seminte:

Cernem intr-un vas faina de grau si cea de secara si adaugam taratele.

Amestecam apa cu laptele batut astfel incat amestecul sa fie caldut. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata in putina apa calduta, sarea si zaharul.

Turnam cate putin din apa cu laptele batut si framantam un aluat nelipicios. Spre sfarsitul framantarii adaugam uleiul. Daca este nevoie mai adaugam putina faina. Cand aluatul este gata adaugam semintele si omogenizam. Acoperim vasul si lasam painea la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pe un blat infainat punem aluatul si il  modelam. Punem aluatul intr-o forma de cozonac tapetata cu hartie de copt, acoperim si lasam din nou la crescut. Cand painea si-a dublat volumul ungem painea cu apa cu ajutorul unei pensule si presaram seminte.

Dam painea la cuptorul preincalzit la foc iute pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu seminte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Challah, paine evreiasca