,, aluaturi de casa,,
Pentru că reţeta de chifle pe care am făcut-o mai demult a fost una buna, m-am gândit să fac varianta cu ceapă şi măsline. A ieşit pufoasă şi foarte gustoasă!
Se pun în vasul robotului 160 g făină cernută, drojdia uscată, sarea şi zahărul, apoi se toarna apa amestecată cu uleiul .
Se montează cârligul de frământare şi se amestecă câteva secunde.
Se opreşte aparatul şi se adaugă şi restul de 150 g făină cernută şi se frământă cca. 5 minute la viteză medie.
Se adaugă măslinele şi ceapa verde pe care le încorporăm cu mâna în aluat, după care mai framântăm 1 minut la robot la viteză mare.
Se scoate aluatul pe masa pudrată cu făină, se formează o bilă care se cântareşte şi din ea se fac 12 rulouri egale.
Se pun în tava de copt tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la crescut 45 de minute.
După acest timp se ung cu ou bătut şi se dau la cuptorul încins la 180 de grade C şi căldură sus/jos pentru 25 de minute, dintre care ultimele 5 minute cu ventilaţie.
Poftă bună!