Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se presara lingurita de zahar. Se adauga si drojdia proaspata zdrobita apoi se toarna 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in gropita si se lasa sa dospeasca.
Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si la...
Blat nuca: Se bat albusurile spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa rece si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. La final se adauga faina amestecata cu 4 lg de nuca macinata. Se incorporeaza usor apoi se intinde in tava tapetata cu hartie de...
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si untura. Se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pun galbenusurile, zaharul vanilat si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se imparte aluatul in doua parti. Se intinde o parte in foaie subtire si se taie...
Pentru inceput se prepara maiaua. Intr-o cratita se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine apoi se lasa 15 minute sa creasca.
In bolul mixerului se pune faina si sarea. Se dauga maiaua. Restul de lapte se incalzeste usor impreuna...
Intr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul.
Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6, in functie de cat sunt de mari. Se presara peste ei cateva linguri din codimente apoi se amesteca. Se asaza frumos in tava.
Pulpele se spala bine, se sterg cu prosoape de hartie de...
Se taie cubulete salamul, ardeiul gras si cacavalul. Ceapa verde se taie rondele.
Intr-un bol se bat ouale bine cu sarea, piperul si verdeturile. Se adauga laptele si uleiul apoi salamul, ardeiul, cascavalul si ceapa. Se adauga praful de copt si faina astfel incat sa se obtina un amestec putin...
Se prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se activraza drojdia.
In bolul mixerului se pune faina si 2 lgt sare. Se toarna maiaua si uleiul. Restul...
Se scot albusurile de la congelator si se lasa sa se dezghete pana ajung la temperatura camerei. Se mixeaza cu praful de sare pana incep sa se intareasca. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare lingura adaugata. La final se adauga otetul si amidonul. Se mixeaza in continuare pana se...
Aluatul: Se pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune putin lapte caldut, se adauga cele 2 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se dizolva toate apoi se lasa sa creasca timp de 15 minute.
Restul de lapte se incalzeste usor impreuna cu zaharul si se amesteca...
Blatul: In bolul mixerului se pun oaule, praful de sare si zaharul. Se mixeaza pana ce ouale isi tripleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt in 2 reprize si se amesteca cu o spatula.
Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 23 cm,...
Se amesteca laptele, ouale, uleiul, zaharul si drojdia intr-o craticioara. Se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute.
In vasul mixerului se pune faina si sarea. Se porneste mixerul si se toarna din lichid putin cate putin pana se incorporeaza toate ingredientele dupa care se mareste viteza...
Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute.
Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile, uleiul si se toarna maiaua. Se amesteca si se toarna putin cate putin...
Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea pe margine si se face o gropita in mijloc. Se presara 1 lgt zahar, se zdrobeste drojdia si se toarna 110 ml apa minerala incalzita usor. Se amesteca putin pentru a se incorpora cu putina faina si se lasa sa dospeasca.
Restul de apa minerala se...
Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea.
Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute.
Se toarna peste faina din bol, se pune si uleiul si restul de apa calduta cate putin in timp ce se amesteca. Dupa ce s-a...
Blat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare. Se adauga colorantul rosu si se mai mixeaza putin pentru omogenizare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma si se...
Intr-o craticioara se pune ciocolata si untul la topit. Se amesteca pana devine compozitia omogena. Se lasa sa se racoreasca.
Se separa ouale. Intr-un bol se mixeaza galbenusurile impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana devine o spuma mai albicioasa. Se adauga apa si se...
Pentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj.
Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii. Ceapa se curata si se taie marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul la...
Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle.
Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se continua mixarea. La final se adauga iaurtul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat...
Se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta.
Spanacul se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa.
Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie marunt iar usturoiul se piseaza.
Intr-o cratita se pune uleiul apoi se adauga ceapa. Se...
Intr-un bol se amesteca cu ajutorul unui tel apa cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si dulceata de cirese negre, apoi se adauga uleiul. Se pune faina, praful de copt si pudra de roscove. Se amesteca bine totul pana devine un aluat omogen. Se adauga si nuca de cocos si se mai amesteca putin.
Se...
Se spala carnea apoi se sterge bine de apa. Se taie in felii ca pentru snitele. Se bate usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne. Se lasa pe fiecare parte pana se albesc bine. Nu vor incapea toate o data, se...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca usor cu o spatula. Faina, cacaoa si praful de copt se...
Se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta.
Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. Se pune oul batut...
Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune uleiul de masline la incins.
Se intorc bucatile de peste pe ambele parti si se lasa pana se...
Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte caldut, se amesteca cu 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza.
Intr-un bol se cerne faina si se pune pe margine sarea. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna...
Intr-o craticioara se pune apa calduta si se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se toarna drojdia uscata, se amesteca bine si se lasa 5-10 minute pentru a se activa drojdia.
Intr-un bol se cerne faina. Iaurtul se amesteca cu sarea si uleiul de masline apoi se toarna peste faina. Se pune si...
Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele.
Ceapa se curata si se taie solzisori. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se caleste...
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si apoi zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula pana la incorporare. ...
Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze.
Se cerne faina intr-un bol. Se face in mijloc o gropita. Pe margine se presara sarea. Se toarna maiaua in mijloc si se amesteca. Se...
Intr-un bol se pun toate ingredientele si se amesteca bine. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca 30 de minute.
Intre timp se pune tonul sa se scurga de ulei. Se curata usturoiul si se taie felii. Ardeiul gras se spala si...
Desert branzoaice
Se cerne faina intr-un bol. Se face o gropita in mijloc si se presara lingurita de zahar. Se adauga si drojdia proaspata zdrobita apoi se toarna 100 ml lapte caldut. Se amesteca putin in gropita si se lasa sa dospeasca. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si la...
Desert prajitura Fantezie
Blat nuca: Se bat albusurile spuma cu praful de sare si bicarbonatul de sodiu. Se adauga alternativ zaharul si apa rece si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. La final se adauga faina amestecata cu 4 lg de nuca macinata. Se incorporeaza usor apoi se intinde in tava tapetata cu hartie de...
Desert cornulete tigarete
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si untura. Se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pun galbenusurile, zaharul vanilat si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se imparte aluatul in doua parti. Se intinde o parte in foaie subtire si se taie...
Desert gogosi cu branza si gem, la cuptor
Pentru inceput se prepara maiaua. Intr-o cratita se incalzesc usor 100 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar, 3 lg faina si drojdia proaspata. Se amesteca bine apoi se lasa 15 minute sa creasca. In bolul mixerului se pune faina si sarea. Se dauga maiaua. Restul de lapte se incalzeste usor impreuna...
Pulpe de pui la cuptor
Intr-un bol se amesteca toate condimentele impreuna cu uleiul. Cartofii se curata si se taie in 4 sau in 6, in functie de cat sunt de mari. Se presara peste ei cateva linguri din codimente apoi se amesteca. Se asaza frumos in tava. Pulpele se spala bine, se sterg cu prosoape de hartie de...
Pancakes pentru micul dejun
Se taie cubulete salamul, ardeiul gras si cacavalul. Ceapa verde se taie rondele. Intr-un bol se bat ouale bine cu sarea, piperul si verdeturile. Se adauga laptele si uleiul apoi salamul, ardeiul, cascavalul si ceapa. Se adauga praful de copt si faina astfel incat sa se obtina un amestec putin...
Spirale cu feta si spanac
Se prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se activraza drojdia. In bolul mixerului se pune faina si 2 lgt sare. Se toarna maiaua si uleiul. Restul...
Desert Pavlova cu mascarpone si fructe
Se scot albusurile de la congelator si se lasa sa se dezghete pana ajung la temperatura camerei. Se mixeaza cu praful de sare pana incep sa se intareasca. Se adauga pe rand zaharul, mixand bine dupa fiecare lingura adaugata. La final se adauga otetul si amidonul. Se mixeaza in continuare pana se...
Desert coronita cu scortisoara si nuca
Aluatul: Se pregateste maiaua. Intr-o craticioara se pune putin lapte caldut, se adauga cele 2 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine pana se dizolva toate apoi se lasa sa creasca timp de 15 minute. Restul de lapte se incalzeste usor impreuna cu zaharul si se amesteca...
Desert tort cu crema de ciocolata, banane si zmeura
Blatul: In bolul mixerului se pun oaule, praful de sare si zaharul. Se mixeaza pana ce ouale isi tripleaza volumul si devine o compozitie cremoasa. Se adauga faina amestecata cu praful de copt in 2 reprize si se amesteca cu o spatula. Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 23 cm,...
Batoane cu susan
Se amesteca laptele, ouale, uleiul, zaharul si drojdia intr-o craticioara. Se lasa sa se odihneasca timp de 5 minute. In vasul mixerului se pune faina si sarea. Se porneste mixerul si se toarna din lichid putin cate putin pana se incorporeaza toate ingredientele dupa care se mareste viteza...
Pachetele umplute cu carne si legume
Se prepara maiaua din putina apa calduta amestecata cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa deoparte pana se activeaza drojdia, timp de 10-15 minute. Se cerne faina intr-un bol, se adauga sarea, verdeturile, uleiul si se toarna maiaua. Se amesteca si se toarna putin cate putin...
Desert rulouri umplute cu mere, reteta de post
Intr-un bol se cerne faina. Se pune sarea pe margine si se face o gropita in mijloc. Se presara 1 lgt zahar, se zdrobeste drojdia si se toarna 110 ml apa minerala incalzita usor. Se amesteca putin pentru a se incorpora cu putina faina si se lasa sa dospeasca. Restul de apa minerala se...
Barcute umplute cu piept de pui
Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se incalzesc usor 150 ml apa, se amesteca cu zaharul, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa dospeasca 10 minute. Se toarna peste faina din bol, se pune si uleiul si restul de apa calduta cate putin in timp ce se amesteca. Dupa ce s-a...
Desert tort cu migdale si crema de mascarpone
Blat: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si tare. Se adauga colorantul rosu si se mai mixeaza putin pentru omogenizare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma si se...
Desert prajitura inteligenta cu ciocolata
Intr-o craticioara se pune ciocolata si untul la topit. Se amesteca pana devine compozitia omogena. Se lasa sa se racoreasca. Se separa ouale. Intr-un bol se mixeaza galbenusurile impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana devine o spuma mai albicioasa. Se adauga apa si se...
Paste cu pui si ciuperci in sos alb, la cuptor
Pentru inceput se pun pastele la fiert conform indicatiilor de pe ambalaj. Pipetul de pui se spala bine, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Ciupercile se curata, se spala si se taie in felii. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune uleiul la...
Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune
Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle. Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se continua mixarea. La final se adauga iaurtul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat...
Placinta cu spanac
Se lasa aluatul la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Spanacul se pune intr-o strecuratoare pentru a se scurge bine de apa. Ceapa si usturoiul se curata. Ceapa se taie marunt iar usturoiul se piseaza. Intr-o cratita se pune uleiul apoi se adauga ceapa. Se...
Desert negresa cu cirese negre si nuca de cocos
Intr-un bol se amesteca cu ajutorul unui tel apa cu sarea, zaharul, zaharul vanilat si dulceata de cirese negre, apoi se adauga uleiul. Se pune faina, praful de copt si pudra de roscove. Se amesteca bine totul pana devine un aluat omogen. Se adauga si nuca de cocos si se mai amesteca putin. Se...
Friptura de porc cu legume si orez
Se spala carnea apoi se sterge bine de apa. Se taie in felii ca pentru snitele. Se bate usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul sa se incinga apoi se pun bucatile de carne. Se lasa pe fiecare parte pana se albesc bine. Nu vor incapea toate o data, se...
Desert tort cu jeleu de fructe de padure si crema mascarpone
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca usor cu o spatula. Faina, cacaoa si praful de copt se...
Placinta cu branza
Se lasa aluatul de foietaj la temperatura camerei pentru a se dezgheta. Intr-un bol se pune branza de vaci si branza feta data pe razatoarea cu gauri mari sau zdrobita cu furculita.Se adauga si iaurtul si se omogenizeaza compozitia. Daca mai este nevoie, se mai adauga iaurt. Se pune oul batut...
File de crap salbatic cu rozmarin si fresh de portocale, servit cu legume in unt
Se spala bucatile de peste si se lasa sa se scurga bine de apa, eventual se sterg cu prosoape absorbante de surplusul de apa. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun intr-o tigaie unde se pune uleiul de masline la incins. Se intorc bucatile de peste pe ambele parti si se lasa pana se...
Desert cornuri cu nutella si nuci
Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte caldut, se amesteca cu 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza. Intr-un bol se cerne faina si se pune pe margine sarea. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna...
Bazlama - Painici turcesti cu iaurt grecesc
Intr-o craticioara se pune apa calduta si se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se toarna drojdia uscata, se amesteca bine si se lasa 5-10 minute pentru a se activa drojdia. Intr-un bol se cerne faina. Iaurtul se amesteca cu sarea si uleiul de masline apoi se toarna peste faina. Se pune si...
Copanele de pui in sos de vin
Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele. Ceapa se curata si se taie solzisori. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se caleste...
Desert prajitura cu migdale si crema de lapte cu ciocolata alba
Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul vanilat si apoi zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Separat se freaca galbenusurile cu uleiul apoi se toarna peste spuma. Se amesteca cu o spatula pana la incorporare. ...
Covrigei opariti, cu susan
Intr-o craticioara se incalzeste putina apa, se adauga zaharul, 2-3 lg de faina si drojdia zdrobita. Se amesteca bine apoi se lasa 10 minute sa se activeze. Se cerne faina intr-un bol. Se face in mijloc o gropita. Pe margine se presara sarea. Se toarna maiaua in mijloc si se amesteca. Se...
Pizza cu ton si porumb
Intr-un bol se pun toate ingredientele si se amesteca bine. Se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se acopera vasul cu un prosop de bucatarie si se lasa sa dospeasca 30 de minute. Intre timp se pune tonul sa se scurga de ulei. Se curata usturoiul si se taie felii. Ardeiul gras se spala si...