Se curata si se spala toate legumele. Ceapa se taie marunt, gogosarii se taie in feliute, morcovii si pastarnacul se taie rondele, cartofii se taie in cubulete iar usturoiul se taie in 2.
In vasul aparatului slow cooker Crock Pot se pune uleiul si apoi pe rand legumele mentionate mai sus,...
Se spala bine castravetii. Se curata ceapa si se spala. Ardeii iuti se spala.
La robot sau pe razatoare speciala se taie legumele in felii subtiri. Se amesteca la un loc. Se presara sarea si zaharul si se amesteca. Se lasa deoparte, din cand in cand se mai amesteca pana se dizolva atat sarea...
Intr-un bol se bat bine ouale cu sare si piper.
Se taie in bucatele mici sunca, cascavalul si gogosarul rosu. Se pun peste oua si se amesteca.
Se toarna laptele dulce si cel batut si se amesteca.
Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitie. Se omogenizeaza bine...
Avantajul la acest aparat este ca il pui la treaba si pe urma poti face orice altceva, asa cum am procedat si eu.
Carnea se spala si se portioneaza. Se lasa sa se scurga de apa.
Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se taie rondele. Gogosarul se curata, se spala...
Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se pune pe foc sa se topeasca si se lasa sa dea 3 clocote. Din siropul format se iau 14 lg si se pune intr-o craticioara mai mica.
Restul siropului se lasa la racit. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca. La final se...
Cum se prepara Supa crema de conopida, reteta usoara si gustoasa:
Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa curatata si taiata solzisori apoi morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se lasa la calit, timp in care se spala ardeiul kapia si se taie julienne. Se pune peste ceapa...
Se spala pieptul de pui, se sterge de apa apoi se feliaza in 6 bucati (mai groase decat pentru snitele). Se condimenteaza cu sare si piper apoi se tavalesc bucatile de carne prin faina alba.
Se pune uleiul la incins in tigaie. Se asaza bucatile de carne si se lasa sa se rumeneasca bine pe...
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte.
Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin.
Se incorporeaza usor spuma in compozitia de galbenusuri, amestecand cu miscari...
Mai intai se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se taie in cuburi.
Intr-o cratita se pune untul la topit. Se taie pieptul de pui in fasiute mici. Se pune la calit in unt si se lasa sa se rumeneasca. Intre timp se taie carnatul in feliute apoi in jumatate. Se pun si...
Se spala legumele si se curata.
Intr-o cratita de teflon se pune uleiul si untul sa se incalzeasca. Usuturoiul curatat se taie in felii si se pune in ulei. Se amesteca pentru a se aroma uleiul apoi se adauga ceapa taiata marunt. Se caleste usor, timp in care se da morcovul pe razatoarea cu...
Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se taie untul cubulete si se pune peste faina. Se amesteca cu degetele apoi se adauga si oul batut. Se framanta un aluat omogen.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde aluatul cu degetele cat...
Se curata legumele. Se pune uleiul la incins intr-o cratita.
Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei.
Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit. Ardeiul gras rosu si verde se taie cubulete si se pun peste celelalte legume.
Dovlecelul se da pe...
Dupa cum am spus, jantuiala trebuie sa fie acrisoara.
Se pune jantuiala intr-o oala de 3 litri si se da la foc, nu direct pe flacara, cu plita dedesubt, altfel se va afuma. Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, untul si smantana. Se lasa sa dea cateva clocote.
Se cerne faina de...
Se macina biscuitii apoi se amesteca cu untul topit si racit.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Se toarna amestecul de biscuiti si se taseaza bine pentru a forma baza cheesecake-ului. Se da tava la rece pana cand este gata umplutura.
Intr-o craticioara se...
Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se framanta un aluat omogen. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece pana se prepara...
Blatul: Albusurile se scot de la congelator inainte cu o zi pentru a se putea dezgheta. Se presara un praf de sare si se mixeaza. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine o crema densa, tare. Separat se amesteca faina alba cu migdalele macinate si praful de copt. Se toarna...
Se curata ceapa si se taie in bucati mari. Morcovul se curata, se spala apoi se taie in bucati mai mari. Se pun legumele la robot si se toaca marunt. Se adauga si cateii de usturoi curatati si se mai toaca putin.
Intr-o tigaie se pune uleiul de masline la incins. Se toarna amestecul de legume...
Se spala ciresele si se curata de samburi. Se pun la scurs pana se pregateste prajitura.
Se mixeaza intr-un bol ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul treptat si se mixeaza in continuare. La final se adauga iaurtul si se amesteca bine.
Malaiul, grisul si praful de copt se...
Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa.
Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc in punga pentru cuptor, se toarna vinul si se da la frigider peste noapte.
A doua zi se...
Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza timp de 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna peste crema de oua in 2-3 reprize, amestecand cu o spatula pana la incorporare.
Se toarna...
Mai intai se pregateste crusta. Se macina biscuitii la robot si se toarna apoi untul topit si racit.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili. Se toarna biscuitii si se taseaza bine pe toata suprafata tavii. Se da la frigider.
Intr-un bol se pune branza si laptele...
Se spala capsunile si se rup coditele. Se lasa sa se scurga bine de apa.
Branza se amesteca bine cu zaharul si smantana pentru a obtine o compozitie mai cremoasa (in cazul in care branza este bine scursa si este mai zgrunturoasa). Se lasa deoparte.
Intr-un bol se pun ouale cu praful de...
Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza si se amesteca. Se toarna untul topit si faina cernuta. Se mixeaza totul cateva secunde.
La final se adauga stafidele, coaja de lamaie si smantana si se amesteca cu o...
Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se toarna vinul, ueliul si se adauaga crengutele de rozmarin si foile de dafin. Se toarna totul intr-o punga...
Aluatul: se prepara maiaua. Se incalzeste 100 ml lapte, se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa sa dospeasca.
Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie.
In...
Intr-un bol se cerne faina si se pune sarea intr-o margine.
Se incalzesc usor 150 ml lapte impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga faina si drojdia zdrobita, amestecandu-se bine. Se lasa la loc caldut sa se activeze.
Restul de lapte se incalzeste impreuna cu untul pana ce...
Se poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana.
Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea.
Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze. Se incalzeste usor si restul de apa....
Se pregateste un platou pe care se asaza un inel reglabil, rotund.
Piscoturile se scufunda pentru 2 secunde in zeama de la compotul de gutui si se asaza in interiorul inelului, formand baza apoi peretele de jur imprejurul inelului.
Intr-un bol se pune iaurtul grecesc si se mixeaza cu...
Se incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut.
Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi untul rece taiat in cubulete. Cu ajutorul degetelor se amesteca ingredientele, pana se obtine un...
Cum se prepara Fusilli cu piept de pui si smantana - Reteta unui preparat gustos si cremos
Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se taie pieptul de pui in bucatele mici si se pune la calit in uleiul incins. Se amesteca pana se rumeneste bine carnea...
Supa crema de legume la slow cooker Crock Pot
Se curata si se spala toate legumele. Ceapa se taie marunt, gogosarii se taie in feliute, morcovii si pastarnacul se taie rondele, cartofii se taie in cubulete iar usturoiul se taie in 2. In vasul aparatului slow cooker Crock Pot se pune uleiul si apoi pe rand legumele mentionate mai sus,...
Salata cu castraveti si ardei iute, la borcan
Se spala bine castravetii. Se curata ceapa si se spala. Ardeii iuti se spala. La robot sau pe razatoare speciala se taie legumele in felii subtiri. Se amesteca la un loc. Se presara sarea si zaharul si se amesteca. Se lasa deoparte, din cand in cand se mai amesteca pana se dizolva atat sarea...
Tortulet aperitiv din pancakes
Intr-un bol se bat bine ouale cu sare si piper. Se taie in bucatele mici sunca, cascavalul si gogosarul rosu. Se pun peste oua si se amesteca. Se toarna laptele dulce si cel batut si se amesteca. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitie. Se omogenizeaza bine...
Carne de pui cu legume la slow cooker Crock Pot
Avantajul la acest aparat este ca il pui la treaba si pe urma poti face orice altceva, asa cum am procedat si eu. Carnea se spala si se portioneaza. Se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se curata si se taie marunt. Morcovul se curata, se spala si se taie rondele. Gogosarul se curata, se spala...
Desert negresa ciocolatoasa
Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se pune pe foc sa se topeasca si se lasa sa dea 3 clocote. Din siropul format se iau 14 lg si se pune intr-o craticioara mai mica. Restul siropului se lasa la racit. Se adauga pe rand cate un galbenus si se amesteca. La final se...
Supa crema de conopida, reteta usoara si gustoasa
Cum se prepara Supa crema de conopida, reteta usoara si gustoasa: Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se adauga ceapa curatata si taiata solzisori apoi morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari. Se lasa la calit, timp in care se spala ardeiul kapia si se taie julienne. Se pune peste ceapa...
Pui cu legume in sos de smantana
Se spala pieptul de pui, se sterge de apa apoi se feliaza in 6 bucati (mai groase decat pentru snitele). Se condimenteaza cu sare si piper apoi se tavalesc bucatile de carne prin faina alba. Se pune uleiul la incins in tigaie. Se asaza bucatile de carne si se lasa sa se rumeneasca bine pe...
Desert prajitura cu pere
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte. Galbenusurile se mixeaza bine impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se adauga uleiul si se mai mixeaza putin. Se incorporeaza usor spuma in compozitia de galbenusuri, amestecand cu miscari...
Cartofi cu piept de pui in sos de smantana
Mai intai se pun cartofii la fiert in coaja. Dupa ce se racesc, se curata si se taie in cuburi. Intr-o cratita se pune untul la topit. Se taie pieptul de pui in fasiute mici. Se pune la calit in unt si se lasa sa se rumeneasca. Intre timp se taie carnatul in feliute apoi in jumatate. Se pun si...
Supa crema de rosii cu busuioc
Se spala legumele si se curata. Intr-o cratita de teflon se pune uleiul si untul sa se incalzeasca. Usuturoiul curatat se taie in felii si se pune in ulei. Se amesteca pentru a se aroma uleiul apoi se adauga ceapa taiata marunt. Se caleste usor, timp in care se da morcovul pe razatoarea cu...
Desert prajitura cu urda si bezea
Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se taie untul cubulete si se pune peste faina. Se amesteca cu degetele apoi se adauga si oul batut. Se framanta un aluat omogen. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde aluatul cu degetele cat...
Tocana de legume
Se curata legumele. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Morcovul se da pe razatoarea cu gauri mici. Se pune la calit in ulei. Ceapa se taie marunt si se pune peste morcov, la calit. Ardeiul gras rosu si verde se taie cubulete si se pun peste celelalte legume. Dovlecelul se da pe...
Balmos
Dupa cum am spus, jantuiala trebuie sa fie acrisoara. Se pune jantuiala intr-o oala de 3 litri si se da la foc, nu direct pe flacara, cu plita dedesubt, altfel se va afuma. Cand incepe sa fiarba, se adauga sarea, untul si smantana. Se lasa sa dea cateva clocote. Se cerne faina de...
Desert cheesecake cu cirese, la rece
Se macina biscuitii apoi se amesteca cu untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Se toarna amestecul de biscuiti si se taseaza bine pentru a forma baza cheesecake-ului. Se da tava la rece pana cand este gata umplutura. Intr-o craticioara se...
Aperitiv tarta cu branza si carnati
Intr-un bol se pune faina si sarea si bicarbonatul. Untul se taie in bucatele mici si se framanta cu varful degetelor impreuna cu faina pana se obtine un aluat nisipos. Se adaua apa rece si se framanta un aluat omogen. Se impacheteaza in folie alimentara si se da la rece pana se prepara...
Desert prajitura cu crema de branza si jeleu de zmeura
Blatul: Albusurile se scot de la congelator inainte cu o zi pentru a se putea dezgheta. Se presara un praf de sare si se mixeaza. Se adauga treptat zaharul si se continua mixarea pana se obtine o crema densa, tare. Separat se amesteca faina alba cu migdalele macinate si praful de copt. Se toarna...
Lasagna
Se curata ceapa si se taie in bucati mari. Morcovul se curata, se spala apoi se taie in bucati mai mari. Se pun legumele la robot si se toaca marunt. Se adauga si cateii de usturoi curatati si se mai toaca putin. Intr-o tigaie se pune uleiul de masline la incins. Se toarna amestecul de legume...
Desert prajitura cu malai si cirese
Se spala ciresele si se curata de samburi. Se pun la scurs pana se pregateste prajitura. Se mixeaza intr-un bol ouale cu praful de sare si zaharul. Se adauga uleiul treptat si se mixeaza in continuare. La final se adauga iaurtul si se amesteca bine. Malaiul, grisul si praful de copt se...
Carne de curcan la punga, in cuptor
Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc in punga pentru cuptor, se toarna vinul si se da la frigider peste noapte. A doua zi se...
Desert tort cu mousse de ciocolata si fructe de padure
Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza timp de 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se toarna peste crema de oua in 2-3 reprize, amestecand cu o spatula pana la incorporare. Se toarna...
Desert cheesecake cu capsuni si caise
Mai intai se pregateste crusta. Se macina biscuitii la robot si se toarna apoi untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili. Se toarna biscuitii si se taseaza bine pe toata suprafata tavii. Se da la frigider. Intr-un bol se pune branza si laptele...
Desert prajitura cu branza si capsuni
Se spala capsunile si se rup coditele. Se lasa sa se scurga bine de apa. Branza se amesteca bine cu zaharul si smantana pentru a obtine o compozitie mai cremoasa (in cazul in care branza este bine scursa si este mai zgrunturoasa). Se lasa deoparte. Intr-un bol se pun ouale cu praful de...
Desert pasca fara aluat cu stafide
Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza si se amesteca. Se toarna untul topit si faina cernuta. Se mixeaza totul cateva secunde. La final se adauga stafidele, coaja de lamaie si smantana si se amesteca cu o...
Friptura de iepure
Se spala carnea si se portioneaza in bucati mai mici. Se condimenteaza cu sare si piper si se pun bucatile intr-un bol. Ceapa si usturoiul se curata si se taie bucati. Se pun peste carne. Se toarna vinul, ueliul si se adauaga crengutele de rozmarin si foile de dafin. Se toarna totul intr-o punga...
Desert cozonac cu nutella si rahat
Aluatul: se prepara maiaua. Se incalzeste 100 ml lapte, se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa sa dospeasca. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie. In...
Impletituri cu mix de seminte
Intr-un bol se cerne faina si se pune sarea intr-o margine. Se incalzesc usor 150 ml lapte impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga faina si drojdia zdrobita, amestecandu-se bine. Se lasa la loc caldut sa se activeze. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu untul pana ce...
Placinta melc cu branza si ceapa verde
Se poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana. Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea. Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia proaspata. Se lasa sa se activeze. Se incalzeste usor si restul de apa....
Desert tort din piscoturi, cu crema de iaurt si fructe
Se pregateste un platou pe care se asaza un inel reglabil, rotund. Piscoturile se scufunda pentru 2 secunde in zeama de la compotul de gutui si se asaza in interiorul inelului, formand baza apoi peretele de jur imprejurul inelului. Intr-un bol se pune iaurtul grecesc si se mixeaza cu...
Desert croissante umplute
Se incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi untul rece taiat in cubulete. Cu ajutorul degetelor se amesteca ingredientele, pana se obtine un...
Fusilli cu piept de pui si smantana - Reteta unui preparat gustos si cremos
Cum se prepara Fusilli cu piept de pui si smantana - Reteta unui preparat gustos si cremos Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie pieptul de pui in bucatele mici si se pune la calit in uleiul incins. Se amesteca pana se rumeneste bine carnea...