Aveam reteta pusa la seif de cand le-a facut Cleme si acum, de Paste, am zis ca e ocazia perfecta pentru a le face. Au iesit tare bune. Multumesc, Cleme, pentru inspiratie. :-*
"Aluaturi de casa"
Intr-un bol se cerne faina. Se adauga sarea si untura. Se amesteca cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios. Se pun galbenusurile, zaharul vanilat si smantana si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se imparte aluatul in doua parti. Se intinde o parte in foaie subtire si se taie patratele la dimensiunile dorite (cca 7x7 cm).
Separat, intr-un bol se amesteca gemul de gutui cu zaharul si nuca macinata atata cat sa se obtina o compozitie mai groasa.
Pe una din laturile patratelelor se asaza cate o lingurita de gem apoi se ruleaza strans, dand forma unei tigarete. Se procedeaza la fel si cu cealalta bucata de aluat. Se asaza cornuletele in tava si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute. Asa fierbinti se dau prin zaharul pudra vanilat.
Se pot pastra in cutii metalice pentru mai mult timp, daca ramane ceva. :D
Pofta buna!
1
Nu se framanta mult aluatul, altfel acesta va cere faina suplimentar.
2
Se poate folosi orice gem mai gros.