Este o prajitura delicioasa din care iti vine sa tot mananci si mananci...! Dupa ce sta o zi, doua si se fragezesc bine foile, chiar nu te mai poti opri din mancat. :D
Foi:
Pt. crema de ciocolata:
Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle.
Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se continua mixarea. La final se adauga iaurtul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat omogen si elastic, bun de intins.
Se imparte in 4 parti egale, se intind foi si se coc pe dosul tavii timp de 10-12 minute sau pana cand incep sa se faca usor maronii pe margini.
Crema de ciocolata: Intr-o oala se pune faina, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine apoi se toarna laptele putin cate putin si se omogenizeaza. Se pune oala pe foc si se lasa sa fiarba usor pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Cand este gata se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca bine. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca energic pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Pe un platou se asaza o foaie. Se unge cu crema, se asaza a doua foaie, se unge cu crema, foaie, iar crema si deasupra ultima foaie care e mai frumoasa. Se unge deasupra cu un strat subtire de crema si se presara alunele tocate si feliile de migdale. Se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile dupa care se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!