Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune

de mirela0911 in Prajituri, 22 Mar 2020 | 5034 vizualizari

 

Este o prajitura delicioasa din care iti vine sa tot mananci si mananci...! Dupa ce sta o zi, doua si se fragezesc bine foile, chiar nu te mai poti opri din mancat. :D

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 120 gr unt la temperatura camerei
  • un praf de sare
  • 150 gr zahar
  • 1 ou mare
  • 1 lgt bicarbonat de amoniu
  • 80 g iaurt grecesc
  • 450 gr faina

Pt. crema de ciocolata:

  • 150 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 litru de lapte
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • alune de padure tocate
  • felii de migdale
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune:

Foile: Intr-un bol mic se pune iaurtul si se amesteca cu bicarbonatul de amoniu apoi se lasa sa se umfle.

Intr-un bol se mixeaza untul cu zaharul si praful de sare. Se adauga si oul si se continua mixarea. La final se adauga iaurtul, se amesteca apoi se pune faina si se framanta un aluat omogen si elastic, bun de intins. 

Se imparte in 4 parti egale, se intind foi si se coc pe dosul tavii timp de 10-12 minute sau pana cand incep sa se faca usor maronii pe margini.

Crema de ciocolata: Intr-o oala se pune faina, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine apoi se toarna laptele putin cate putin si se omogenizeaza. Se pune oala pe foc si se lasa sa fiarba usor pana incepe sa se ingroase ca o budinca. Cand este gata se adauga ciocolata rupta bucati si se amesteca bine. Se ia de pe foc si se pune untul. Se amesteca energic pana se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. 

Pe un platou se asaza o foaie. Se unge cu crema, se asaza a doua foaie, se unge cu crema, foaie, iar crema si deasupra ultima foaie care e mai frumoasa. Se unge deasupra cu un strat subtire de crema si se presara alunele tocate si feliile de migdale. Se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile dupa care se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi si crema de ciocolata cu alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rigo-Jancsi