Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

de Bucataras in Mancaruri cu carne, 14 Noi 2024 | 5181 vizualizari

 

Cine ar putea rezista unei porții generoase de Taci și înghite, acest preparat autentic românesc atât de gustos? Toată bunătatea ingredientelor țărănești strânse în această mâncare tradițională.
Pentru a prepara Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare, sunt necesare următoarele ingrediente, mălai, apă, unt, cârnați, slănină, ouă.     

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare
  • 500 g mălai și 3 litri apă pentru mămăligă
  • 8 ouă
  • 600 g cârnați afumați
  • 300 g slănină afumată
  • 100 g unt
  • 200 g brânză telemea
  • 600 g brânză burduf

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare:

Cum se prepara Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Pune apa într-o oală mare și adaugă sarea. Pune oala pe foc mediu și așteaptă până când apa începe să fiarbă. După ce fierbe, redu focul la mic. Începe să torni mălaiul în ploaie , amestecând constant cu un tel sau cu o lingură de lemn, ca să eviți formarea cocoloașelor.  Continuă să amesteci mămăliga la foc mic, pentru aproximativ 15-20 de minute. La final, adaugă untul și amestecă până se topește. 

Taie slănina în bucăți mici, apoi prăjește-o într-o tigaie până se topește toată grăsimea. Scoate bucățelele rămase.

Feliază cârnații și pune-i la prăjit în grăsimea lăsata de slănină, apoi scoate-i pe un platou.

Pregătește o tavă mare și unge-o cu câteva linguri din grăsimea rezultată după prăjit. Pune un strat de mămăligă, adaugă rondele de cârnați, apoi brânză de burduf ruptă în bucăți și brânză telemea fărămițată. Acoperă totul cu alt strat de mămăligă și nivelează frumos. 

Cu ajutorului unei linguri, presează mămăliga din loc în loc și sparge câte un ou în locașul format. Adaugă bucățelele de slănină rămasă după prăjit.

Bagă tava în cuptorul preîncălzit, la 190 grade C, timp de 10-15 minute, până se gătesc ouăle.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă puțin la temperat. Servește totul alături de murături. Este o bunătate!

Încearcă și rețeta de Bulz dacic sau varianta de Bulz ciobănesc.

Îți recomandăm și rețeta de Tochitură de porc cu mămăliguță.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

14.11.2024, 17:42

Lau 1

14.11.2024, 18:03

Rocsi 1

17.11.2024, 20:24

Una din cele mai faine retete traditionale! Alor mei le plac la nebunie!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]