Acest fel de mancare a fost pentru noi un pranz tare bun si gustos, de ne-am lins pe degete.
Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele.
Ceapa se curata si se taie solzisori. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Se caleste usor apoi se trage deoparte in cratita. Se asaza pulpele si se intorc pe toate partile pana se albesc. Se toarna vinul si se amesteca totul. Se acopera cratita pentru 5 minute.
Morcovul se taie rondele si se pune peste carne. Se lasa sa fiarba la foc mic pana este facuta carnea. Spre final se adauga usturoiul curatat si taiat feliute, putin patrunjel verde tocat si se mai lasa inca 5 minute sub capac.
Intre timp se prepara piureul de cartofi sau orice alta garnitura preferati.
Peste piureul de cartofi se pune sosul din cratita, alaturi de un copanel. O mancare tare gustoasa.
Pofta buna sa aveti!
1
Se poate servi cu garnitura si salata pe care o prefera fiecare.
2
Daca scade prea tare sosul si carnea nu este inca facuta, se poate adauga putina apa fierbinte.
3
Carnea sa fiarba la foc domol si acoperita cratita. Din cand in cand se mai intorc bucatile de carne.