Nu exista sfarsit de saptamana sa treaca fara sa nu prepar ceva dulce. Asa am facut aceste cornuri care au fost tare bune si in plus m-au ajutat la pachetelul pentru scoala.
Intr-o craticioara se pun 100 ml lapte caldut, se amesteca cu 1 lgt de zahar, 2 lg de faina si drojdia. Se lasa 5-10 minute pana se activeaza.
Intr-un bol se cerne faina si se pune pe margine sarea. Se adauga coaja rasa de lamaie, oul si se toarna maiaua. Restul de lapte se incalzeste impreuna cu restul de zahar, zaharul vanilat si 50 g unt. Se amesteca bine pana se topesc toate, iar laptele sa nu fie foarte fierbinte. Se toarna si acesta peste faina din bol si se amesteca.
Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta. Daca cumva mai este nevoie de lapte, se mai adauga dar sa fie caldut. Spre final se pune si restul de unt taiat cubulete si se continua framantatul pana se omogenizeaza aluatul si nu se mai lipeste de maini.
Se pune in bol si se lasa sa dosepasca pana isi dubleaza volumul.
Se unge masa de lucru cu putin ulei. Se rupe cate o bucata din aluat si se intinde in forma rotunda apoi se imparte in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi, la baza acestuia, se pune cate o lingurita de nutella si nuca taiat grosier. Se ruleaza cat mai strans, se indoaie usor si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se unge fiecare corn cu oul batut.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Cand sunt reci se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
1
Se poate folosi ca si umplutura gem de prune amestecat cu nuca macinata sau orice umplutura preferati.
2
Cantitatea de lapte este data cu aproximatie, dar in functie de cum cere aluatul, se poate adauga mai mult sau mai putin lapte, la fel si faina.